22 / 07 / 2024

İzmir Bayraklı'da gökdelen projesine şartlı izin!

İzmir Bayraklı'da gökdelen projesine şartlı izin!

Büyükşehir Belediye Meclisi, 38 katlı dev projeye onay vermedi. Sağlık tesisi şartı koyan meclis, inşaat iznini de 14 kata düşürdü.




Büyükşehir Belediye Meclisi, 38 katlı dev projeye onay vermedi. Sağlık tesisi şartı koyan meclis, inşaat iznini de 14 kata düşürdü.


GEÇTİĞİMİZ yıl Bayraklı'da 38 katlı gökdelen yapılması planlanan gökdelen projesi, bu kez de Büyükşehir Belediyesi'nnin engeline takıldı. Belediye meclisi, geçmişte Soyer Kültür ve Sanat Fabrikası olarak hizmet veren arazide yapılacak milyon dolarlık projede istenen 38 katı veto etti. Projeye sağlık tesisi şartı koyan ve kat sayısını 14'e düşüren belediye, revizyonun ardından planları meclisten geçirdi. 


ODALAR YARGIYA TAŞIYOR 


2013 yılında kentsel dönüşüm kapsamında yıkımı gerçekleşen ve inşaat faaliyetleri başlayan eski kültür sanat fabrikası yerine inşa edilecek yeni tesiste poliklinik ya da özel sağlık tesisi de yapılacaktı. Geçmişte kentin sili'ıetini bozduğu, parsel bazında kat artışı getirdiği ve çevresel etkileri nedeniyle meslek odaları tarafından yine itirazlara konu olan alanla ilgili kararını veren büyükşehir, gelen itirazları reddetti. Şehir Plancıları Odası  İzmir  Şubesi, itirazlarının reddedilmesi üzerine yargının yolunu-tuttu. Revize edilen planların mevcut yönetmeliklere aykırı olduğunu belirten oda yetkilileri, çekincelerini ve bölge açısından yaşanacağını düşündükleri sorunları aktardı. Konut, ticaret, sağlık alanı gibi çok sayıda fonksiyon yüklendiğini belirten meslek odası, bunun bölgede yoğun olan trafiği daha da yoğunlaştıracağına vurgu yaptı. Yapılan açıklamada ayrıca, inşaat yoğunluğu artırılan tesisle ilgili ulaşım ve altyapı ihtiyaçlarının plan dahilinde giderilmediği, bölgedeki diğer parsellere de verilen imar hakları nedeniyle kötü örnek teşkil ettiği belirtildi.


İzmir 9 Eylül Gazetesi


Geri Dön