28 / 04 / 2024

Moskova'da gökdelen inşaatı artıyor!

Moskova'da gökdelen inşaatı artıyor!

Moskova'da gökdelen inşaatı yüzde 19 oranında yükseldi. Sektörel analistler Moskova'daki gökdelen inşaatlarının daha da artacağını söylüyor.



Moskova'da son iki yılda kırk kattan yüksek konut inşaatı yüzde 19 oranında yükseldi. İnşaatçıların artan gökdelen projesi atağını, piyasadaki talep ve rekabetinin yanı sıra arazi maliyetlerindeki artışla ilişkilendiriliyor. Bir diğer etken ise varlıklı konut müşterilerinin 'mahremiyet' istemeleri.
 
Türk-Rus'ta yer alan habere göre, son dönemde Rönesans İnşaat'ın Moscow City'deki Neva Towers projesi, en fazla ilgi gören gökdelen konut projelerinin en üst srasında yer alıyor. Amerikalı yatırım yönetimi şirketi Capital Group verileri, Moskova'da gökdelen konut arzının yüzde 19 arttığına işaret ederken, emlak ortaklığı Metrium/CBRE yetkilileri 2019 başından bu yana söz konusu arzın yüzde 25 oranında yükseldiğini bildirdi.

Metrium verilerine göre, şu anda Moskova'da inşa edilen 17 yeni gökdelende 3 bin daire alıcı bekliyor. Bu yapıların önemli bir bölümü Mosco City sınırları içerisinde yer alıyor. Nisan ayı itibarıyla bu konutların metrekare fiyatı 350 bin rubleden, yani 5 bin 400 dolardan başlıyor.

Mart ayında Moskova Belediye Başkan Yardımcısı Marat Husnullin, Moskova Nehri'nin iki kıyısında Şangay ve New York'taki gibi bir dizi yüksek yapının inşa edilmesinin planlandığını açıkladı. Sektörel analistler Moskova'da önümüzdeki yıllarda gökdelen inşaatının artmaya devam edeceğini düşünüyor.

Rusya’nın dev projeleri için Türk müteahhitlere davet!

 


Geri Dön