İmar

İzmir Buca'daki konut projesinin ruhsat krizinde sular durulmuyor! 

İş adamı Mehmet Bektur'a ait Buca'daki arazi için verilmiş olan imar hakkı mahkemelik olurken Buca eski Belediye Başkanı Erhan Kılıç'tan da konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi...

Tınaztepe Hastanesi'nin sahibi iş adamı Mehmet Bektur'a ait Buca'daki arazi için verilmiş olan imar hakkı mahkemelik olurken Buca eski Belediye Başkanı Erhan Kılıç'tan da konu ile ilgili bir son dakika açıklaması  geldi. Buca eski Belediye Başkanı Kılıç açıklamasında her ilçenin plan notları olduğunu, Buca'da 600 metrekare üzerinde bulunan tüm ticaret-konut imarlı yerlerde yükseklik serbest olabileceğini ve usulsüz bir işlem yapılmadığını belirterek, "Zaten bir sorun varsa mahkemede gereği yapılır" dedi.


Egedesonsöz'de yer alan habere göre İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz dönem Buca Belediyesi tarafından Tınaztepe Hastanesi'nin sahibi olan Mehmet Bektur'a ait araziye verilmiş olan imar hakkını yeni dönemde mahkemeye taşımıştı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre İzmir Büyükşehir Belediyesi  yüksekliği 15 katı bulacak olan inşaatın durdurulmasını talep ederken, TMMOB da konuya ilişkin yaptığı açıklamada ruhsatın iptal edilmesini talep etti. Konu ile ilgili olarak öne sürülenlere göre, Buca Belediyesi'nin önceki döneminde imar hakkı 8 kat şeklinde olan araziye 15 kat izin verilmiş, emsal artışıyla haksız kazancın yolu açılmıştı. İzmir'de tartışmalara sebep olan yeni gelişmelerde sonra Buca eski Belediye Başkanı Erhan Kılıç'tan açıklama geldi. Buca eski Belediye Başkanı Kılıç, usulsüz bir işlemin olmadığını dile getirdi.


Kılıç açıklamasında "Söz konusu arazinin imar planları İller Bankası aracılığıyla Özelleştirme İdaresi tarafından yapıldı. Satışı da bu kurumlar vasıtasıyla açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilen yerin 2,4 oranında emsali bulunmaktadır. Buca ilçesinde her ilçede olduğu gibi plan notları var. Söz konusu bu plan notlarına göre bir bölgenin imarı ticaret ve konut lejantında kalıyorsa ve 600 metrekareden büyük ise yükseklik serbesttir. Yan taraflara büyümemek, alanı büyütmemek ve verilmiş olan yoğunluk hakkının üzerine çıkmamak şartıyla yüksek kat hakkı alabilir. Bu böle için de aynı durum uygulandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açmış olduğu bir dava aslında Buca'daki plan notlarının iptali için açılmıştır. Buca Belediyesi'nde imar müdürlüğü başta olacak şekilde üzere pek çok teknik müdürlük ve personel varken, belediye başkan yardımcılığına bağlı teknik birimler tüm çalışmalarını yapmışken bu konunun gündeme gelmesi anlamsız. Söz konusu bu alanda kimseye ayrıcalık tanınmadı. Her şey usulüne uygun ve yönetmelikler çerçevesinde gerçekleşti. Hal böyle iken konu zaten mahkemeye taşınmış olduğuna göre yargı en doğru kararı verecek. Bir sorun, hata veya usulsüzlük yaşanırsa mahkemeler konu ile ilgili olarak gereğini yapar" dedi.

A101'in 11 Temmuz 2024 yeni kataloğu yayımlandı! A101'e elektrikli motorlu bisiklet, tabanlı ütü, döküm tencere geliyor!

Son iki yılda konut fiyatları altın fiyatlarındaki yükselişin üzerinde gerçekleşti!

250 milyon dolarlık Carrefoursa Bursa Alışveriş Merkezi'nin satışı yapıldı!