27 / 04 / 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Belediyesi hizmet alanı olarak görünen arsayı satın alacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Belediyesi hizmet alanı olarak görünen arsayı satın alacak!

Başkan Aziz Kocaoğlu, söz verdiği gibi Çiğli'deki temizlik işçilerinin maaş sorununa çözüm buldu. Büyükşehir, Çiğli Belediyesi'nin arsasını 2 milyon liraya satın alacak, bu parayla maaşlar ödenecek




Başkan Aziz Kocaoğlu, söz verdiği gibi Çiğli'deki temizlik işçilerinin maaş sorununa çözüm buldu. Büyükşehir, Çiğli Belediyesi'nin arsasını 2 milyon liraya satın alacak, bu parayla maaşlar ödenecek Formül devreye sokuldu Çiğli'de belediye şirketi KAFESAN'da maaş alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle Şubat ayı sonunda iş bırakma eylemi yapan ve çöpleri toplamayan 400 temizlik işçisiyle ilgili krizde çözüm bulundu. 

Duruma müdahale eden ve soruna çözüm bulacağını açıklayan izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun talimatı üzerine işlerinin başına dönen KAFESAN işçilerine alacaklarının ödenmesi için bulunan formül devreye sokuldu. 


Komisyon raporu bekleniyo Buna göre  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, planlarda Çiğli Belediyesi hizmet alanı olarak görülen 2 bin 614 metrekare araziyi satın alacak. Arsa bedeli olan 2 milyon lira ve tZSU'nun katı atık bedelleri de Çiğli Belediyesi tarafından işçilere gecikmiş maaşları olarak ödenecek. Belediye Meclisi'nin Ilukuk ve İmar Komisyonu raporundan sonra onaylaması beklenen kararla işçi alacaklarının 15 gün içinde ödenmesi planlandı.


Posta Ege


Geri Dön