03 / 05 / 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi memurlarından ulaşım eylemi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi memurlarından ulaşım eylemi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi memurları, devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde,sosyal yardımlar kapsamında " ücretsiz ulaşım hakkı " tanınması için yaptıkları eylemde, turnikeleri aşarak metro istasyonuna girdi.



İzmir Büyükşehir Belediyesinde memur kadrosunda çalışanlar, devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde, sosyal yardımlar kapsamında "ücretsiz ulaşım hakkı" tanınması için eylem yaptı. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL SEN) arasında 22 Mayıs'ta başlayan ve yaklaşık 5 bin 500 belediye memurunu ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor. 


Görüşmelerde ilave sosyal denge zammı talep etmeyen, buna karşılık sosyal yardımlar kapsamına ücretsiz yemek ve ulaşım hakkı tanınması ile kreş yardımı verilmesi isteyen sendika, isteklerine olumsuz yanıt verilmesi üzerine aldığı eylem kararını uygulamaya koydu.


Bu çerçevede dün  İzmir  Büyükşehir Belediyesi önünde sofra kurarak, karpuz, peynir ve simitle öğle yemeği yiyen memurlar, bugün yaptıkları eylemle de "ücretsiz ulaşım hakkı" taleplerini dile getirdi. 


DİSK Ege Bölge Temsilciliğinin de destek verdiği eylemde, İzmir Müzisyenler Derneği üyelerinin seslendirdiği türküler eşliğinde bir süre halay çeken eylemciler, daha sonra taleplerini yöneticilere iletmek ve görevinin başında olan çalışan arkadaşlarını eyleme davet etmek için belediye binasına girmek istedi. 


-Metro turnikelerinin üzerinden atladılar


Belediye hizmet binasına personel ve başkanlık makamı kapısından girişine izin verilmeyen grup, eylemlerini İzmir Metrosu Konak İstasyonu'nda sürdürdü. "Sadaka değil toplu sözleşme" ve "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" şeklinde slogan atan eylemci memurlar, belediye personeli kartını göstererek istasyona girmek istedi. Güvenliğin buna izin verememesi üzerine gruptakiler, turnikelerin üzerinden atlayarak ve acil geçiş kapısını kullanarak istasyona girdi. 


TÜM BEL SEN İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ulus Bozkurt, burada yaptığı basın açıklamasında, belediye memurlarına "ücretsiz ulaşım hakkı" tanınması için 2 bine yakın imza topladıklarını, ancak belediye yönetiminin buna duyarsız kaldığını savundu. 


İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan memurların 3 yıldır sosyal denge zammı almadıklarını, buna karşılık devam eden görüşmelerde sendika olarak sadece ücretsiz yemek ve ulaşım hakkı tanınması ile kreş yardımı yapılmasını talep ettiklerini dile getiren Bozkurt, şunları kaydetti: 


"Yemek ve ulaşım hakkı taleplerimizin hukuki olmadığını söylediler. Biz de kendilerine onlarca örnek uygulama sunduk. Israrla reddettiler. En son olarak ulaşım için 46 binişlik kontör vereceklerini ama bunun için mevcut sosyal denge ücretinden kesinti yapacaklarını söylediler. Hem 3 yıl hiçbir iyileştirme yapmayacaksınız hem de taleplerimizi ısrarla reddedeceksiniz, bunu kabul etmiyoruz. Biz bu haklarımıza sahip çıkıyoruz. Taleplerimize olumlu yanıt verilmediği sürece önümüzdeki haftadan itibaren üretimden gelen gücümüzü kullanacağız ve bugün kapıları tutup bizim belediyeye girmemizi engelleyenlere karşı biz o kapıları tutacağız ve onları üretim yaptığımız belediyemize sokmayacağız."


Grup, açıklamanın ardından metro ile ulaşım yapmaksızın, istasyonun değer kapısından çıkarak eylemlerini sonlandırdı. 


AA


Geri Dön