02 / 05 / 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi Menemen'deki su depolarını onaracak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Menemen'deki su depolarını onaracak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 22 milyon liralık yatırımla su şebekelerini komple yenilediği Menemen İlçesi ’nde şimdi de köylerde bulunan 26 su deposunun bakım ve onarımını yapacak...




İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre yerleşimlerdeki köylerde su kayıplarını en aza indirebilme çalışmalarını sürdürürken, diğer taraftan da bu köylerdeki eskimiş su depolarını yeniliyor. 7.5 milyon liralık yatırımla 2006 yılından bugüne Bornova, Buca, Narlıdere, Karşıyaka, Kemalpaşa, Bayındır, Kemalpaşa, Menderes, Torbalı, Aliağa ilçelerine bağlı köylerde ve yarımada bölgesinde toplam 198 su deposunu bakım ve onarımdan geçiren Büyükşehir Belediyesi, 9 adet de yeni su deposu inşa etti. 


İZSU Genel Müdürlüğü, Torbalı’daki 32 su deposunda yenileme çalışmalarını sürdürürken, Menemen’deki su depolarının bakım ve onarımı için de kolları sıvadı. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından başlayacak ve bir yıl sürecek çalışmalar kapsamında Menemen ilçesindeki 26 su deposu, 13 kuyu ve 3 adet terfi merkezi olmak üzere 42 yapı yenilenecek. İmalat çalışmaları için 1 milyon 334 bin liralık harcama yapılacak. 


Köylerin içme suyu şebekesini yenilerken suyun toplandığı depoları da bakımdan geçirdiklerini söyleyen İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, Menemen merkez başta olmak üzere ilçenin pek çok mahallesinde içme suyu şebekelerini yenileyip su kayıplarını en aza indirdiklerini, köylerdeki su depolarını da yenileyerek vatandaşlara sağlıklı ve kesintisiz su vereceklerini belirtti. 


Hangi depolar yenilenecek?

Asarlık (2 adet), Alaniçi, Bağcılar Köyü, Belen Köyü, Bozalan, Buruncuk, Çaltı, Doğaköy, Emiralem, Göktepe, Görece, Hasanlar, Hatundere, Haykıran, İğnedere, Karaorman, Süleymanlı, Telekler, Türkeli, Yahşelli, Yanıkköy köyler ile K5 Terfi Toplama, Merkez (2 adet) ve Seyrek su depoları. Bağcılar, Belen, Bozalan, Buruncuk, Çaltı, Doğaköy, Haykıran, Musabey-Çavuşköy, Süleymanlı, Türkeli (2 adet), Yahşelli ve Yanıkköy kuyuları ile ilçe merkezindeki 3 adet terfi merkezi. 


Menemen’de tarihi yatırım

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Menemen’de 2004 – 2012 yılları asında 55.5 milyon liralık yatırım yaptı. İlçeye 100 bin kişilik arıtma tesisi kuruldu, Menemen merkezinin içme suyu şebekesi baştan sona yenilendi. 130.5 kilometrelik içme suyu şebekesi döşendi; 9.5 milyon liralık yatırım yapıldı. Menemen merkezinin yanı sıra Koyundere, Ulukent, Asarlık ve Harmandalı mahalleleri yeni şebekeye kavuştu. Menemen’de bulunan 12 kuyudan Menemen Pompa İstasyonu ile Alsancak arasında kente su taşıyan içme suyu isale hattı yenilendi. Toplam 270 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi yenilendi. İlçeye sağlıklı ve kesintisiz su vermek için 22 milyon 317 bin liralık harcama yapıldı. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön