10 / 05 / 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İnciraltı davasına tepki büyüyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İnciraltı davasına tepki büyüyor!

Planlarla ilgili belediyeden uzun süredir bilgi almaya çalıştıklarını ve her defasında 'çalışmalar devam ediyor' cevabını aldıklarını belirten İnciraltı'ndaki arsa sahiplerinin avukatı Kemal Turan, belediyeye tepki gösterdi.




İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İnciraltı'nın imar planlarının iptali istemiyle dava açtığı ortaya çıktı. Planlarla ilgili belediyeden uzun süredir bilgi almaya çalıştıklarını ve her defasında 'çalışmalar devam ediyor' cevabını aldıklarını belirten İnciraltı'ndaki arsa sahiplerinin avukatı Kemal Turan, belediyeye tepki gösterdi. Yaklaşık 1000 müvekkili adına belediyenin açtığı davaya katılmak için davanın görüldüğü İdare Mahkemesi'ne dilekçe verdiklerini belirten Turan, "Geçen yıl buradaki planları savunan  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 5 ay önce açtıkları davayı arsa sahiplerinden gizledi." diye konuştu.


Gizli dava açıldı

Avukat Kemal Turan, "Başkan Kocaoğlu'nun İnciraltı arsa planları hakkında söyledikleriyle, şimdi açtığı dava tamamen birbirine zıt. Hak sahibi olan arsa sahiplerine haber vermeden, onları dahil etmeden oranın geleceğine yönelik gizli dava açtı. Dava o kadar gizli açıldı ki, bu davayı ne bizle ne de İzmirlilerle paylaştı. Herkesin gözünün içine baka baka bu arsalarla ilgili düşüncelerinin planlarda revizyon yapılması olduğunu söyledi ama gidip iptali için dava açtı. Şimdi Başkan Kocaoğlu'na soruyorum; değişiklik yapmayı düşündüğün planların tamamının iptali için neden dava açtın? Kimin ya da kimlerin faydasını düşünerek böyle bir karar alıp, gizlice dava açtın? Buların cevabını sadece arsa sahibi olanlar için değil İnciraltı'nın kıymetini bilen tüm İzmirliler için vermek zorunda." dedi.



Dava reddedilsin

Mahkemeden öncelikle arsa mağdurları olarak müvekkillerini davaya kabul etmesini isteyen Avukat Turan, haksız ve mesnetsiz olarak açıldığını belirttiği İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin davasının reddine karar verilmesini de talep ettiklerini sözlerine ekledi. 



Yeni Asır


Geri Dön