02 / 05 / 2024

İzmir Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi açıldı!

İzmir Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi açıldı!

Büyük çevre yatırımlarıyla öne çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi çevre yatırımlarına devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan “Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi”nin açılışı gerçekleştirildi





Büyük çevre yatırımlarıyla öne çıkan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesislerinde biriken çamurların doğaya zarar vermeden toplanması ve kokunun önlenmesi için iddialı bir yatırıma daha imza attı. 2012 Mayıs ayında Türkiye’nin en büyük ileri biyolojik atık su arıtma tesisi olan Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi sahasında 30 bin metrekarelik alanda temeli atılan ve 61.5 milyon liralık maliyetiyle İzmir’deki çevre yatırımları arasında “çok özel” bir yeri olan “Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi” Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle açıldı.


 

Çevre yatırımları saymakla bitmiyor

Gelecek nesillere temiz hava su ve toprak bırakmak için yaptıkları çevre yatırımlarını sıralayan Başkan Kocaoğlu, “Arıtma tesislerini bitirdik. Yüzülebilir Körfez hedefiyle İzmir’i liman kenti olmaktan alıkoymayacak bir projeyi daha gerçekleştiriyoruz. Körfez Projesi İzmir’in, Türkiye’nin en büyük çevre projesidir. Bu projeyi gerçekleştirdiğimizde, dünyanın en büyük çevre dönüşüm projelerinden  birini gerçekleştirmiş olacağız. 195 milyon liralık yatırım yaparak yeni bağlanan ilçeleri kanser üreten borulardan kurtardık. Gördes Barajı’ndan gelen suyun arıtması için 70 milyon liralık yatırım yaptık. Bugün İzmir’de çeşmeden akan bütün sular yer altı ve yer üstü suları arıtmadan geçirilerek temiz olarak kente veriliyor” dedi. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kentin kalkınması için yeni bir fuar yaptıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Fuar alanı yapmak, belediyenin doğrudan görevi değil. Yasayla verilmiş bir görevi değil. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi, 10 yıldır  kentini kalkındırmak, yerel kalkınmayı gerçekleştirmek için çalışıyor. Dünyanın hiçbir büyük metropol kentinde, hiçbir belediye başkanı 400 milyon lira para harcayarak fuar alanı yapmamıştır. Bunu merkezi hükümet bakanlıklar ve çeşitli devlet kurumlarının desteği ile belediyeler de karınca kararınca katkıda bulunak fuar alanları gerçekleştirilmiştir. Bu kentin ihtiyacı var dedik, 400 milyon liralık yatırım yaptık. Arazinin kamulaştırmasından tefrişine kadar yaptık, Temmuz ayında bu projenin açılışını yapacağız” dedi. 

 


İzmir Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön