14 / 05 / 2024

İzmir Cennetçeşme dönüşümde rol model olacak!

İzmir Cennetçeşme dönüşümde rol model olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, 11 yıldır kentsel dönüşüm adına bir çivi çakmadığını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "Bu projeyi seçim yatırımı diye harcamaya çalışanlar, bu halka en büyük kötülüğü yapıyor" diye konuştu...




AK Parti  İzmir  İl Başkanı Bülent Delican, hükümetin İzmir için yaptığı projeleri eleştiren muhalefete tepki gösterdi. 13 yıllık dönemde İzmir'e 30.3 milyar TL kaynak aktaran hükümetin yaptıklarının birilerini rahatsız ettiğini dile getiren Delican, "Kentsel dönüşüm, ulaşım, sağlık ve birçok alanda yapılan yatırımlar ve alınan kararlar seçim öncesinde uykuların kaçmasına neden oluyor" dedi. Yeni Asır muhabiri Duygu Ergüden ile kısa süre içinde kentsel dönüşüm çalışmalarının başlayacağı Karabağlar Cennetçeşme'ye giden Delican, "Bu projeyi seçim yatırımı diye harcamaya çalışanlar, bu halka en büyük kötülüğü yapıyor. Çamur at izi kalsın mantığıyla hareket ederek konuyu saptırmaya çalışıyorlar" diye konuştu.



'Gölge etmeyin yeter'

Delican, muhalefetin seçim döneminde tamamen siyasi amaçla ve oy uğruna açıklamalar yaptığını dile getirdi. İzmir'de Başbakanlık Ofisi ve Konak Tünelleri gibi onlarca projenin hayata geçmesinin, birilerini rahatsız ettiğini belirten Delican, İzmir'in gelişmesinin önünde en büyük engelin kavga ve çatışma ortamı yaratmaya çalışan muhalefet anlayışı olduğunu vurguladı. "İzmir halkı gerçekleri görüyor. Hemşerilerimizin karar mekanizmasına daha rahat ulaşması için Başbakanlık Ofisi'ni açtık. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun İzmir'e önem verdiğini herkes görmeye başladı. Bu da birilerinde rahatsızlık yarattı" diyen Delican, "Yine, Konak Tünelleri gibi çok önemli bir projeyi hayata geçirdik. İzmir ulaşımının büyük oranda sorunlarına merhem olan tüneller sorunsuz hizmet veriyor. Bağlantı yolları ve alt-üstgeçitleri bile yapmaktan aciz yerel yönetimler ise dirsek temasında oldukları bazı yapılar üzerinden projelere ya dava açıyor ya da itiraz ediyor. Bu da İzmir halkının hizmete ulaşmasının önüne set çekiyor. Tek isteğimiz var, gölge etmeyin yeter" dedi. 



Rol model olacak

Delican, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın imar planlarını onayladığı Cennetçeşme'deki 540 hektarlık kentsel dönüşüm alanının, 108 hektarındaki rezerv alan ile birlikte riskli alanın bir kısmını kapsadığını ifade etti. Bu alan içerisinde yer yer yapılaşmaların mevcut olduğunu belirten Delican şöyle konuştu: "1. etapta devletin bir kuruluşu olan İLBANK A.Ş tarafından yapılacak 4 bin konut hem diğer etaplar için bir rol model görevi üstlenecek hem de riskli alan içerisinde yer alan vatandaşlarımız, bu konutlara talep etmeleri halinde yerleşebilecek. Devletimiz bu proje için kamulaştırmaya 120 milyon TL harcadı. Onaylanan 1. etap için de vatandaşımızın tapularının değerlenmesi adına ayrıca 1 milyar TL daha yatırımla dönüşüm bir ay içerisinde başlatılacak."


"Çamur at izi kalsın diye"

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu'nun can ve mal güvenliği temelinde insan odaklı özel bir kanun olduğunu ifade eden Delican, "Vatandaşlarımız 2981 veya 4706 sayılı kanunlar çerçevesinde tapularını bakanlık tarafından alabilecekler. Vatandaşımızın mülkiyet hakkı bizim için esastır ve bölgede yaşayan vatandaşlarımızın mülkiyet hakkı bakanlığımızın yani devletin sorumluluğunda. 6306 Sayılı Kanunu sadece bina dönüşümü sananlar buradaki 350 bin metrekare park ve yeşil alan olarak vatandaşların kullanımına açlıcak kent parkını görmezden geliyorlar. Yapılacak kent parkı kentsel dönüşüm alanının tamamının cazibesini artıracak. 1. etap dönüşüm projesinin ne kadar büyük bir proje olduğundan korkanlar çamur at izi kalsın mantığıyla hareket ederek konuyu saptırmaya çalışıyorlar. 2005 yılında çıkan 5393 sayılı kanuna göre şimdi kentsel dönüşüm naraları atan İzmir Büyükşehir Belediyesi 11 yıldır kentsel dönüşüm adına İzmirli için bir çivi çakmış mıdır? İzmirliye birinci etapta açıkladığımız rol model olacak 108 hektar alan çalışması gibi bitirdiği bir kentsel dönüşüm çalışması var mıdır?" dedi.


'Size ekmek çıkmaz'

"Siyaset yaptıkları bölgenin ihtiyaçlarını bilmeyenler, yıllarca belediye meclislerinde ve sorumluluk makamlarında bulunanlar ne hikmetse oy uğruna açıklamalar yaparak bakanlığın projesini baltalamaya çalışıyor" diyen Delican, "Kanunlar ve yönetmelikleri okumadan, bunların ne anlama bile geldiğine bakmadan fütursuzca açıklamalar yapıyorlar. Onlara tavsiyem başka kapıya gitmeleri. Buradan size ekmek çıkmaz" diye konuştu. 



Kısa günün karı mantığı

Bayraklı'da çalışmalarına başlanan 2 bin 60 yataklı şehir hastanesinin kısa zamanda bitirilerek hizmete açılacağını ifade eden Delican, "Hastane kampusünde altı adet uzman hastane olacak. Ne yazık ki bu da birilerini rahatsız etti. Partilerinin seçilecek yerlerde bile değerlendirip aday yapmadığı isimler 'kısa günün karı mantığı' ile hareket ederek partimizi ve hizmetlerimizi eleştirmeye çalışıyorlar. İktidara geldiği günden bu yana hastane kuyruklarını bitiren, hastaneleri otel konforuna çeviren ve kentimize 1.1 milyar TL'lik yatırım yapan AK Parti iradesi bu projeyi de sorunsuz tamamlayacak" dedi.


"Halka kötülük ediyorlar"

Cennetçeşme'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yapacağı çalışmaları eleştirenlere sert yanıt veren Delican, "Bu projeyi seçim yatırımı diye harcamaya çalışanlar, bu halka en büyük kötülüğü yapıyorlar. Artık sorunları devlet eliyle giderilecek. Ancak muhalefet rant söylentileri ile insanların aklını bulandırıyor. Çünkü insanın kalbinde ne varsa onu görüyor" dedi. Delican, "İzmir için gelin, Cennetçeşme'deki projede birlikte çalışalım" dedi.


"İzmir, geleceğine oy verecek" 

Seçimle ilgili son açıklamasını da Yeni Asır'a yapan Delican, "İl Başkanlığı olarak sahada uzun süredir yoğun çalışıyoruz. İzmir'i karış karış dolaştık. Gönülleri aldık. Bir yandan da hizmetlere devam ettik. Kavga siyaseti yerine hizmet siyasetini tercih ettik. 8 Haziran'da İzmir bambaşka bir yer olacak. Çünkü artık İzmir vicdanıyla oy verecek. Birilerinin algı yönetimiyle değil, geleceğine oy verecek" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön