15 / 05 / 2024

Cennetçeşme dönüşümle değerlenecek!

Cennetçeşme dönüşümle değerlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Karabağlar Cennetçeşme'de 540 hektarlık alanın kentsel dönüşüm planlarını onaylaması bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Mahalleliler, "Dönüşüm bir an önce başlasın" dedi




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Karabağlar Cennetçeşme'de 540 hektarlık alanın kentsel dönüşüm planlarını onaylaması bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Evlerinin üzerinde bulunduğu Hazine arazilerinin tapusunun Bakanlık tarafından kendilerine verileceğini ve alt yapı hizmetleriyle bölgenin cazibe merkezi haline getirileceğini öğrenen mahalleliler, "Dönüşüm bir an önce başlasın. Artık daha güzel bir ortamda yaşamak istiyoruz" dediler. 


Delican açıklamıştı

Bakanlık kentsel dönüşümle ilgili yasal düzenlemenin getirdiği 2 önemli uygulamayı ilk kez Cennetçeşme'de hayata geçirecek. Detaylarını AK Parti İl Başkanı Bülent Delican'ın açıkladığı uygulamaya göre, Cennetçeşme'de çalışmalar bir ay içinde başlayacak. Yerinde dönüşüm sayesinde kimse yerinden olmayacak. Hazine'ye ait arazilerdeki tapu sorunları da Bakanlık tarafından 2981 ve 4706 sayılı kanunlar çerçevesinde çözülecek. Hak sahibi olduğunu ispatlayanlara tapuları Bakanlık tarafından verilecek. Bölge için hazırlanan planlar halka ve sivil toplum örgütlerine sorulacak. Bölgede imar adaları oluşturulacak. Vatandaş isterse elindeki arsayı satacak, isterse müteahhite verebilecek. Bölgenin cazibe merkezi olmasıyla vatandaşın malı da değerlenecek. 


Yeni Asır




Geri Dön