12 / 05 / 2024

izmir Cennetçeşme kentsel dönüşüm

izmir Cennetçeşme kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşüm kıskacındaki İzmir Cennetçeşme halkı, başkanlık sistemiyle rantsal dönüşüme karşı yasal yollarla mücadelenin önünün de kapatılacağını vurguladı.

Cennetçeşme dönüşümle değerlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Karabağlar Cennetçeşme'de 540 hektarlık alanın kentsel dönüşüm planlarını onaylaması bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Mahalleliler, "Dönüşüm bir an önce başlasın" dedi

İzmir Cennetçeşme kentsel dönüşüm planları onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karabağlar Cennetçeşme'de 108 hektarlık alanda kentsel dönüşüm planlarını onayladı. Bölgeye 1 milyar liralık yatırımla 4 bin konut yapılacak. Konutlar 1.5 yılda tamamlanıp teslim edilecek

Çeşme'nin mega projesi rafa mı kaldırılıyor? İzmir'in Kanal İstanbul'u olacaktı...

İzmir'in Kanal İstanbul'u olarak bilinen Çeşme Projesi ile ilgili flaş bir açıklama geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ söz konusu proje ile ilgili olarak projenin bakanlık tarafından da o kadar savunulduğunu görmediği

Konak'ta kentsel dönüşümde 3'üncü dev adım: Gürçeşme 1. Etap Plan Revizyonu kabul edildi!

Konak Gürçeşme 1. Etap Uygulama İmar Planı Revizyonu resmen Meclis'ten geçti. İşte o planlarla ilgili tüm detaylar...

İzmir'deki Güzelbahçe ve Çeşme ilçelerinin imar planı askıya çıkarıldı!

Mülkiyeti Hazine’ye kayıtlı, İzmir’in Güzelbahçe ve Çeşme ilçelerindeki kimi parsellerin imar planları, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından değiştirilerek özelleştirme kapsamına alındı.

TMMOB'un imar mücadelesinde sona gelindi! İzmir Çeşme Projesi'nde tarım alanları imara açılmayacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından imara açılmak istenen Çeşme Projesi iptal edildi.

İzmir Çeşme'de KDV'den muaf arsa satılacak! 

İzmir İli Çeşme Belediye Başkanlığı, İzmir Çeşme Ilıca'da yer alan arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 9 Mart 2023 tarihinde yapılacak.

Mistral GYO İzmir Çeşme projesi başlıyor!

Mistral GYO, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Sakarya Mah. Boyalık mevkiinde hayata geçireceği proje için Düzenleme Şeklinde Satış Vaadi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi imzaladı. İşte ayrıntılar...

İzmir Çeşme'de satılık arsa fırsatı! Arsa almak isteyenlere müjde!

Çeşme Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Alaçatı Mahallesinde yer alan yer alan 3.990 metrekarelik arsa satıyor. İşte fiyatı ve tüm detaylar...

İzmir Karabağlar'daki kentsel dönüşüme mahallelilerden tepki!

İzmir Karabağlar'da Cennetçeşme - Limontepe bölgesinde sürdürülen ve 100 binden fazla vatandaşı yakından ilgilendiren kentsel dönüşüm projesine mahalleliler tepki gösterdi.

İzmir Çeşme'deki imar kararı değişikliği yargıya taşındı!

İzmir'e bağlı Çeşme Belediyesi'nin, bir marketler zincirinin kuracı olarak bulunduğu binayı yıkıp, yerine içinde otoparkın da bulunduğu belediye hizmet binası yapmak için imar planında değişiklik yaptı. Söz konusu değişiklik yapılan itirazlar nedeniyle yargıya gitti. 

İzmir Çeşme'de 12.6 milyon TL'ye satılık arsa!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, İzmir Çeşme'de yer alan arsayı 12 milyon 601 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Çeşme’de kentsel dönüşüme gidilecek çok sayıda yapı stoku var!

İzmir Seferihisar'da meydana gelen deprem Çeşme'de de hissedildi. İzmir'in bir çok ilçesinde olduğu gibi Çeşme’de acilen kentsel dönüşüme gidilmesi gereken çok sayıda yapı stoku var.

Çeşme Projesi İzmir’in Kanal İstanbul’u!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Çeşme Turizm Projesi ile ilgili süreç devam ederken, projeyle ilgili tartışmalar da sürüyor.

İzmir-Çeşme Otoyolu'ndaki ekolojik köprünün yapımı tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığıtrafından İzmir-Çeşme Otoyolunda hayata geçirilen ekolojik köprünün yapımı tamamlandı.

izmir Cennetçeşme kentsel dönüşüm Haberi

izmir Cennetçeşme kentsel dönüşüm

Referandum süreci ile ilgili konuştuğumuz kentsel dönüşüm kıskacındaki Cennetçeşme halkı, tek adam yönetimi geldiğinde, birçok temel hakkın kısıtlanacağı gibi rantsal dönüşüme karşı yasal yollarla mücadelenin önünün de kapatılacağını vurguladı.


Süreci televizyonlardan takip etmeye çalıştığını belirten Ev Emekçisi Songül Gürsel, “Bir kişiye padişahtan da öte yetki verilmesini kabullenemiyorum. Torunlarımın geleceği için hayır diyorum. Her şey birinin iki dudağı arasında olacak. Evet, çıkarsa Orta Çağ karanlığına daha hızlı sürükleneceğiz ama bunun böyle yürümeyeceğini de biliyorum” dedi.


Referandumda ‘hayır’ çıkması için elinden geleni yapacağını belirten Gürsel şunları söyledi: “OHAL ortamı ile birlikte kendilerine muhalif olanları içeri tıkıyor. Referanduma adil bir durumda gitmiyoruz. Daha öncesinde beyaz Toroslar gezer demişlerdi. İstediklerini aldılar ama değişen bir şey olmadı. Başkanlığı alırlarsa daha da kötüsü olur. Terör bitmez.”


‘15 YILDIR...