28 / 04 / 2024

Konak'ta kentsel dönüşümde 3'üncü dev adım: Gürçeşme 1. Etap Plan Revizyonu kabul edildi!

Konak'ta kentsel dönüşümde 3'üncü dev adım: Gürçeşme 1. Etap Plan Revizyonu kabul edildi!

Konak Gürçeşme 1. Etap Uygulama İmar Planı Revizyonu resmen Meclis'ten geçti. İşte o planlarla ilgili tüm detaylar...



Konak Belediye Meclisi, aralık ayının ilk toplantısını Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde yaptı. 

Tarihi bir kararın daha oybirliğiyle alındığı toplantıda Gürçeşme 1. Etap Uygulama İmar Planı Revizyonu tüm meclis üyeleri tarafından onaylandı. 

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, konu ile ilgili konuştu ve "Bu şehrin görünümünü değiştirme noktasında, hepimiz elimizi taşın altına soktuk. Ben altını bir defa daha çiziyorum. Yaptığımız işi küçümsemeyelim. Yapılan iş çok büyük ve tarihe geçecek bir iş" ifadelerini kullandı.

Konak Belediyesi'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; İsmet Paşa ve Mehtap Mahalleleri ile Lale, Küçükada ve Ferahlı Mahallelerinin bir kısmını kapsayan alanda 1/1000 ölçekli Gürçeşme 1. Etap Uygulama İmar Planı Revizyonunun oybirliğiyle kabul edildiği toplantıda Etüd Proje Müdürü Neslihan Yalınız Koç da planlar ile ilgili konuştu.

Konak ta kentsel dönüşümde 3 üncü dev adım: Gürçeşme 1. Etap Plan Revizyonu kabul edildi!

KONAK'IN GELECEĞİ İÇİN TARİHİ KARAR

Neslihan Yalınız Koç, İsmet Paşa ve Mehtap Mahalleleri ile Lale, Küçükada ve Ferahlı Mahallelerinin bir kısmını kapsayan alanda 1/1000 ölçekli Gürçeşme 1. Etap Uygulama İmar Planı Revizyonu ile ilgili detaylı bir sunum yaptı. 

Planların uygulanmasıyla oluşacak yeni kent görünümünün de gösterildiği sunum sonrasında açıklamalarda bulunan Abdül Batur, meclisin oybirliğiyle tarihi bir karara daha imza attığının altını çizdi. 

"Konak’ta 2019'dan bu yana belediye başkanlığı yapıyoruz. Siz değerli meclis üyesi arkadaşlarımızla beraber pek çok konuda tarihi kararlar aldık. Gelecek kuşaklara aktarabileceğimiz, yaptığımız en güzel çalışmalar kentsel dönüşüm çalışmalarımız. 3 bölge, 300 hektarlık Gültepe, 200 hektarlık Beştepeler ve yaklaşık 100 hektarlık Gürçeşme planları... Bu planlara ilişkin aldığımız kararlar Konak’ın çehresini değiştirecek, bu kentin siluetini değiştirecek, o kötü görüntüsünü yok edecej, yaşam biçimini yeniden şekillendirecek gerçekten çok önemli tarihi kararlar" açıklamasında bulunan Batur, altı mahalleyi ilgilendiren ve oradaki yaşam biçimini değiştirecek olan planların öneminin de altını çizdi. 

Batur, bu bölgedeki ilerleyişin daha hızlı olacağını dile getirdi. 

Söz konusu açıklamasında, "Bu bölgenin planlama çalışması büyükşehirden de onaylandıktan sonra, burada diğer bölgelere göre daha hızlı hareket edilebilir. Çünkü diğer bölgelere göre metrekaresi daha küçük" şeklinde konuştu. 

Konak ta kentsel dönüşümde 3 üncü dev adım: Gürçeşme 1. Etap Plan Revizyonu kabul edildi!

Batur, açıklamasında "Gültepe ve Beştepeler planları bitirildi ve Büyükşehirden geçti. Gültepe’de dört ve beşinci bölgelerin parselasyon planları tamamlandı. Tapudan geldiği andan itibaren de 4 No’lu bölgenin saha çalışmalarına başlandı. Yani vatandaşlarla, birebir, yerinde doğru mudur, yerine yeniden bir şeyler yapıldı mı şeklindeki tespit çalışmalarımıza da Kentsel Dönüşüm Müdürlüğümüz başladı" dedi ve kısa süre içinde 4 No’lu bölgede sözleşmelere başlanmış olacağını vurguladı. 

Yaptıkları işleri küçümsememeleri gerektiğini vurgulayan Abdül Batur, "Bu önemli çalışmada emeği geçen çok değerli arkadaşlarıma, Etüd Proje Müdürlüğündeki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" İmar komisyonunda ve kentsel dönüşüm komisyonunda görevli arkadaşlarımıza, hem planın incelenmesi hem de bundan sonraki uygulanması noktasındaki anlayış ve plana katkıları sebebiyle teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu ve bu işin tarihe geçeceğini yineleyerek açıklamasını tamamladı. 

Gıda enflasyonu dar gelirliyi vurdu! Yüzde 106'lık artış...

Sakarya için acil kentsel dönüşüm çağırısı! Yerel ve merkezi yönetimler bir araya gelerek hemen tedbir alınmalı!

Karadeniz'in en büyük dönüşüm projesi için imzalar atıldı!

 


Geri Dön