29 / 04 / 2024

İzmir çeşme termal kaplıcayla kalkınacak!

İzmir çeşme termal kaplıcayla kalkınacak!

çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, 2011 yılında ilçeye 11,5 milyon liralık yatırım yapacaklarını  ve en büyük  hedeflerinden birinin Ilıca Mahallesinde yapacakları termal tesis olacağını  kaydetti.



çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, 2011 yılında ilçeye 11,5 milyon liralık yatırım yapacaklarını  belirtti. Tütüncüoğlu, yaptığı açıklamada, yeni yılda en büyük  hedeflerinden birinin Ilıca Mahallesinde yapacakları termal tesis olacağını  kaydetti. çeşme Belediyesi olarak Termal tesis projesini çok önemsediklerini  ifade eden Tütüncüoğlu, kaynağı deniz olan 80-90 derecelik termal suyunu  değerlendireceklerini söyledi.

'Önümüzde bir Balçova örneği var' diyen Tütüncüoğlu, 'O tesisler  yapılırken herkes karşı çıkıyordu ama şimdi o tesisleri yapan insanın heykelini  diktiler. Elimizde böylesine güzel bir imkan var. 2011 yılında bu tesis mutlaka  hizmete girecek. Ayrıca sıcak suyla bölgede bulunan otellerin ve evlerin ısınma  sorunu da çözülmüş olacak' dedi.

2010 yılında gerçekleştirdikleri altyapı ve çevre düzenlemeleriyle  hedeflerinin üzerine çıktıklarını anlatan Tütüncüoğlu, şöyle devam etti: 'çeşme sürekli gelişme gösteren bir bölge. İlçede yerleşim alanları  sürekli gelişiyor. çeşme Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz altyapı  çalışmaları ve çevre düzenlemeleriyle vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet  veriyoruz. Bundan 10 yıl önce çeşme nüfusunun yüzde 70"i su sorunu nedeniyle  şofbenlerini yakamazlardı. şžimdi 24 saat su var. 2011 yılında yalnızca arıtma  için 8,5 milyon lira ayrıldı. Altyapı çalışmalarında kullanılması için  bütçemizden 3 milyon lira ayırdık. Bu parayla Ilıca Mahallesinde antika pazarı,  alışveriş merkezi projesi ve garaj yenileme çalışmaları yapılacak. Alaçatı  bölgesindeyse bir Kültür Evi yapılacak. 16 Eylül İlkokuluna ek olarak bir  Anaokulu yapılacak. Ilıca Plajında ise engelli vatandaşlarımız için bir alan  düzenlemesi gerçekleştirilecek. Yıldız Burnu"nda ise sıcak su havuzu  gerçekleştirmek istiyoruz.'


Geri Dön