08 / 05 / 2024

İzmir Çeşme'deki yol çalışmalarına esnaftan tepki!

İzmir Çeşme'deki yol çalışmalarına esnaftan tepki!

İzmir'in Çeşme ilçesinde bir türlü bitirilemeyen yol çalışması esnafı isyan ettirdi. Esnaf yollardaki çalışmalar yüzünden gelen turistlerin çarşı pazara uğramadan geçtiğini belirtti.



Turizmin gözde tatil merkezlerinden İzmir'in Çeşme ilçesinde bir türlü bitirilemeyen yol çalışması esnafı isyan ettirdi. Biten yollarda kalan tozu toprağı da belediye temizlemeden gitti. Ellerine süpürge alan çarşı esnafı, kendi imkanlarıyla sokakları temizlemeye çalıştı. Çeşme'de aylardır devam eden yol çalışmaları çarşı esnafını zor duruma soktu. 


Esnaf, yolların yapılmaması, yapılan yollarda biriken molozların temizlenmemesi nedeniyle perişan oldu. Turizm sezonunda toz toprak içinde kalan esnaf isyan etti. Özellikle gıda ve giyim işi yapanlar ürünlerinin deforme olmasından yakındı. 


Gelen turistlerin yollardaki çalışmalar yüzünden çarşı pazara uğramadan geçtiğini belirten esnaf, çalışması biten yolların da toz toprak çakıl içinde bırakıldığını söyledi. Defalarca aradıkları belediyeden en azından yapımı biten yollardaki toz ve çakıl birikintilerinin temizlenmesini istediklerini belirten esnaf, olumlu bir karşılık bulamayınca son çare olarak ellerine süpürge alıp yolları kendileri temizlemeye çalıştı.



Geri Dön