29 / 04 / 2024

İzmir Çiçekliköy 1. derece sit alanına 4 kata kadar yapılaşma izni verildi!

İzmir Çiçekliköy 1. derece sit alanına 4 kata kadar yapılaşma izni verildi!

Çiçekliköy girişindeki birinci derece SİT alanında imar değişikliğine giden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, toplam 4 kata kadar yapılaşma izni verdi



Bornova Karaçam Köyü Bademli Mevkii'nde bakanlıktan "parsele özel" imar değişikliği geldi. Ege Postasından Erman Şentürk'ün haberine göre Ankara'dan gelen kritik karar sonrasında İzmir-Manisa yolu yakınında ve Çiçekliköy girişinde yer alan toplam 23 bin 178 metrekarelik alanın birinci derece doğal SİT alanı statüsü kaldırarak yapılaşmanın önü açılmış oldu. 

Çiçekliköy girişinde mesire alanı ve orman arazisi bitişindeki milyonlarca liralık taşınmazlarda bakanlık eli ile imar değişikliği yapıldı. Birinci derece doğal SİT alanı statüsüne sahip ve yapılaşma yasağı bulunan söz konusu taşınmazların binlik ve beş binlik planlan hazırlayan bakanlık, dört katlık da imar izni verdi. 

Kamu yararı gerekçesi  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi'nin devre dışı bırakıldığı plan değişikliğine göre yaklaşık 23 dönümlük araziye kamu yararı gerekçe gösterilerek özel eğitim tesis alanı izni verildi. 2013 yılında izmir Valiliği İl Mili Eğitim Müdürlüğü'nden gelen talebi değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı plan değişikliği sürecinde İzmir 2 No'lu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan da onay gelmişti. 

Hazırlanan yeni nazım imar planlan ve koruma amaçlı uygulama imar planları bir ay süresince Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde askıya çıkarken, 8 Temmuz 2015 tarihine kadar değişikliğe dair gelen itirazlar değerlendirilecek. Konuyla ilgili inceleme başlatan meslek odaları ise, söz konusu işlemin parsele özel imar değişikliği içerdiğini ve işlemde kamu yaran olup olmadığının değerlendirileceğini belirterek planlara itiraz edebileceklerini açıkladı. 

Bölgede yapılaşma yasak Kentin nefes aldığı ormanlar ile çevrili arazide 4 kata kadar inşaat izni verilirken, yörede yaşayan halk yaşanan imar sıkıntısı ve bölgedeki SİT statüsü gereği çivi dahi çakamıyor. 


Milliyet Ege 


Geri Dön