29 / 04 / 2024

İzmir Çiğli'de 33 ev yıkılma tehlikesi altında!

İzmir Çiğli'de 33 ev yıkılma tehlikesi altında!

İzmir Çiğli'de heyelan nedeniyle hasar gören evlerde inceleme yapan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, söz konusu evlerin her an yıkılabileceğini dile getirdi. 



CHP  İzmir  Milletvekili Atila Sertel, İzmir’in Çiğli ilçesindeki Güzeltepe ve Şirintepe mahallelerinde heyelandan etkilenen 33 evi inceledi. 

Milliyet'te yer alan habere göre; mahalle sakinleriyle görüşen Sertel, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çiğli Belediyesi derhal müdahale etmeli ve bu evlerde yaşayan 200’den fazla vatandaşımızın canlarına zarar gelmeden evlerini boşaltmalarına öncülük etmelidir. Aksi takdirde ilk yağmurda bu evler tamamen yıkılabilir ve can kayıpları olur” dedi.

İzmir Çiğli de 33 ev yıkılma tehlikesi altında!

‘Taşınmaları gerek’ 

Bakanlık ve belediye ekiplerinden oluşan bir heyetin bölgeyi incelemesi gerektiğinin altını çizen Sertel, “Kimi ev tamamen kullanılamaz halde. Kimisinin de temeli oyulmuş ve en ufak bir olayda çökecek izlenimi var. İnsanlar burada ölümle burun buruna yaşıyor. Hepsi tedirgin ve korku içinde. Bu vatandaşlarımızın depremde zarar görenler gibi geçici barınma yerlerine taşınmaları sağlanmalı” şeklinde konuştu. 
 


Geri Dön