29 / 04 / 2024

İzmir Deliktaş'ta kum ocağı projesinin imar planı iptal edildi!

İzmir Deliktaş'ta kum ocağı projesinin imar planı iptal edildi!

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Deliktaş köyünde yapılması planlanan kum ocağı projesine köylülerden tepki gelmesi üzerine imar planı iptal edildi.



İzmir Dikili Belediyesi tarafından Deliktaş köyünde bulunan 100 dönümlük ormanlık alanın 5 dönümü için kum ocağı yapma ruhsatı aldı. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; yerleşim yerine 300 metre uzaklıkta yer alan kum ocağı için çam ve zeytin ağaçları kesildi, bu durum bölge halkının tepkisini topladı. Köylüler bu projenin bölgede tarım ve hayvancılığa büyük zararlar vereceğini açıkladı. 

Tepkilerini göstermek için 17 Ekim tarihinde eylemler gerçekleştiren ve imza kampanyası düzenleyen köylülerin mücadelesi sonuçlandı. Belediye projeden vazgeçtiğini duyurdu. Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz köyü ziyaret edip açıklamada bulundu.

Kırgöz, “Gördük ki burada suistimaller oluyor. Olay farklı yerlere çekilmeye çalışılıyor. Biz şu an, şu noktadayız; doğaya zarar veren, tabiata zarar veren hiçbir eylemin, hiçbir oluşumun, hiçbir çabanın içinde olmayız. Bölge halkının büyük çoğunluğunun taraftar olmadığı bir eylemin içinde hiç olmayız. Biz bugün itibarıyla ilgili kurumlarımıza talimat verdik, ruhsat işlemlerinin durdurulmasının ve iptalinin dilekçesini verdik” açıklamasında bulundu.


Geri Dön