06 / 05 / 2024

İzmir Foça ve Gümüldür'de yangın çıktı!

İzmir Foça ve Gümüldür'de yangın çıktı!

İzmir Foça ve Gümüldür ’ün yanı sıra Kuşadası ile Muğla ’nın Menteşe ormanlık alanlarında çıkan yangınlar rüzgarın etkisi ile kısa zamanda geniş bir alanı kapladı.




İzmir Foça ve Gümüldür’ün yanı sıra Kuşadası ile Muğla’nın Menteşe ormanlık alanlarında çıkan yangınlar rüzgarın etkisi ile kısa zamanda geniş bir alanı kapladı. Dün ardı ardına gelen orman yangını haberleri ile yardıma koşan ekipler ve itfaiye çalışanları çok zor zamanlar geçirdi. Bazı alanlar güçlükle kontrol altına alınabildi.


Foça’da 10 hektar


Edinilen bilgiye göre önce Foça’da ormanlık alanda yangın çıktı. Çeşitli ilçelerden gelen itfaiye grupları ile bir uçak ve iki helikopter, 10 hektarlık alanı etkileyen yangını söndürmeye çalıştı.


Yeniköy Mahallesi Füze Rampaları mevkiinde saat 12.30 sıralarında ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle Yenibağarası Mahallesi’ne doğru ilerledi. 10 hektarlık alanı etkileyen yangına Kınık, Foça, Menderes, Bergama ilçeleri ve Manisa’nın Turgutlu ve Soma ilçelerinden gelen itfaiye grupları ile bir uçak ve iki helikopter müdahale etti.


Öğlen Gümüldür’de


Öte yandan Menderes ilçesine bağlı Gümüldür beldesinde öğle saatlerinde başlayan yangın söndürme çalışmaları gün boyu devam etti. Gümüldür’de ormanlık alanda başlayan yangın söndürme ekiplerinin, 7 hava söndürme aracıyla müdahale ettiği öğrenildi. Karadan müdahalenin sınırlı olduğu dağlık bölgede, 5 hektarlık alanın yandığı tahmin ediliyor.


Ada’da Çiller’in çiftliği


Bu arada Kuşadası ilçesindeki fırtına nedeniyle, eski başbakanlardan Tansu Çiller'e ait çitfliğin önünde bulunan elektrik direğinden kopan kablo, 4 dönüm maki ve zeytinlik alanın yanmasına neden oldu.Rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın nedeniyle Tansu Çiller ile birçok iş adamının çiftlikleri yanma tehlikesi geçirdi.


Kısa sürede büyüyen ve çiftlik evlerini tehdit eden yangına, orman işletmelerine ait arazözler, işçiler, Kuşadası, Aydın ve İzmir'den gelen itfaiye ekipleri müdahale etti. Söndürülen yangında 4 dönüm zeytin ve makilik alanın zarar gördüğü bildirildi.


Muğla’da 4 hektar alan


Edinilen bilgiye göre; dün saat 15.15 sıralarında Muğla’nın Menteşe ilçesi Algı Mahallesi Değirmenyanı mevkiinde nedeni henüz tespit edilemeyen sebepten dolayı çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangın, bölgedeki tarım arazilerine de sıçradı.


Yangının elektrik trafosundan çıktığı ileri sürülürken, trafoda yapılan incelemede herhangi bir sigorta atması veya tel kopmasına rastlanmadı.Yangın,iki saat sürede kontrol altına alındı.



Yenigün




Geri Dön