28 / 04 / 2024

İzmir Foça'da Denizkent Sosyal Tesisi törenle hizmete açıldı!

İzmir Foça'da Denizkent Sosyal Tesisi törenle hizmete açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ nin katkıları ile Foça Belediyesi tarafından yapılan ve içinde 9 adet misafirhanesi ile kafeteryası bulunan “Denizkent Sosyal Tesisi ” törenle hizmete açıldı...



Kurdela kesim töreninden önce konuşan  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Canla başla, tüm kent dinamiklerimizle birlikte bu kenti kalkındırmak, kentimize yararlı olmak için çalışıyoruz” dedi.


İlk defa Foça’da kurdukları mısır kurutma tesisini Küçük Menderes’te de kurmayı planladıklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:  “Biz bu kenti ve bu kentliyi kalkındırmaktan, bu kentte yaşayan gençlerimize iş bulmaktan, bu kentte yaşayan insanların lokmasını büyütmekten sorumluyuz. Bu bilinçle çalışıyoruz. Biz Agora’da verdiğimiz desteği, diğer kazılar gibi Foça’ya da veriyoruz. Şimdi surları belirli bir noktaya getirdik. Anıtlar yapılıyor. Yel değirmenlerinin toparlanması gerekiyor. Bizim burada yapmamız gereken işlerden en önemlisi, Yel değirmenlerinin altındaki tiyatroyu kazıp ortaya çıkarmak”  


Foça’nın 5 bin yıllık tarihiyle çok önemli bir ilçe olduğunu söyleyen Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde çalıştıklarını ve böylece ortaya ciddi bir sinerji çıktığını söyledi.


Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge ise konuşmasında, açılan tesisin önemine vurgu yaparak, “Foça’da göreve başlayalı çok kısa bir süre olmasına rağmen burada yürütülen kamu yatırımlarına Sayın Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nun çok ciddi anlamda destek verdiğini, özellikle restorasyon çalışmalarına çok ciddi  katkılar sağladığını memnuniyetle  gördüm. Bir kez  daha ilçemiz adına kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. 


Açılış töreninde Ege  Turistik İşletmeler ve Konaklamacılar  Birliği Başkanı Mehmet İşler de bir konuşma yaparak bölge turizminin önemine dikkat çekti.


İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön