12 / 05 / 2024

İzmir Fuarında Romanlar İZKEND’i ziyaret etti!

İzmir Fuarında Romanlar İZKEND’i ziyaret etti!

İzmir Fuarında Romanlar İZKEND’i ziyaret etti. Roman Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Yakup Çardak ,geleneksel İzmir Fuarında İZKEND standına gelerek yetkililerden kentsel dönüşüm konularıyla ilgili bilgi aldı...



Roman Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Yakup Çardak ,geleneksel  İzmir Fuarında İZKEND  standına gelerek yetkililerden kentsel dönüşüm konularıyla ilgili bilgi aldı. İZKEND başkanı Burak Kuter ile görüşen Çardak,  İzmir  ‘de Romanların oturduğu mahallelerin kentsel dönüşüm alanı ilan edildiğini ancak kendilerinin hiçbir kurum tarafından bilgilendirilmediklerini belirtti. Evlerini kaybetme korkusu yaşadıklarını sözlerine ekleyen Çardak, bu konuda İZKEND ‘ten yardım talep etti.


İZKEND başkanı Kuter , vatandaşlarımıza kentsel dönüşüm ile ilgili konularda ücretsiz danışmanlık hizmeti verdiklerini söyleyerek Romanların da kendilerini yalnız hissetmemeleri için kendileriyle daima yan yana olup, hizmetlerinde olacaklarını ifade etti.


İzmir’de hiçbir vatandaşımızın hakkını kimseye yedirmeyiz diyen Kuter, halkımızın mutlaka kendilerine ulaşmasını ve  0850 420 2 420  Kentsel Dönüşüm Hattına mesaj bırakmalarının yeterli olacağını , teknik personelin kendilerine en kısa sürede dönüş yapacağını söyledi.



Geri Dön