28 / 04 / 2024

İzmir futbolu yine stat krizinde!

İzmir futbolu yine stat krizinde!

İzmir'de yeni sezon öncesi gündem yine stat krizi. Passolig kartı satışlarında da durum parlak değil. Göztepe ve Karşıyaka'nın toplam Passolig kart satışı Alanya'nın gerisinde .



Alsancak Stadı yıkıldı, Atatürk Stadı bakımda.  İzmir  futbolu yine stat krizinde. Statsızlık yeni sezonda maçları izleyecek taraftar sayısının önemli bir göstergesi niteliğindeki Passolig kartı satışlarında İzmir'i hayli gerilerde bıraktı. Aralarındaki büyük rekabetin yanı sıra yeni sezon da şampiyonluk kovalayacak iki ekipten Göztepe 15 milyon liralık, Karşıyaka da 14 milyon liralık bütçelerle iddialı takımlar kurdu. Kentin yükselen değeri Altınordu da güçlü bir ekiple sezona başlayacak. Ancak üç kulüp de yeni sezonda maçlarını yapacakları stadı bildiremedikleri için ulusal lisans yönetmeliği çerçevesinde TFF'den 30'ar bin lira para cezası aldılar. 18 takımın yer aldığı PTT 1. Lig'de sadece Karşıyaka, Göztepe ve Altınordu'nun stadı yok. Göztepe'nin ilk maçını oynamak için Bursa'yı tercih etmesi, Karşıyaka'nın Buca'da, Altınordu'nun da Denizli'de oynayacak olması taraftarları tribünden uzaklaştırdı. Süper Lig ve PTT 1.Lig'de yer alan toplam 36 takımın Passolig kartı bulunuyor. Passolig kart sıralamasında ilk üçü 268 bin kart ile Galatasaray, 244 bin kart ile Fenerbahçe, 177 bin kart ile Beşiktaş oluşturuyor. Sıralamada en çok dikkat çeken takım ise stadı Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Torku Konyaspor. Konya ekibi 75 bin 855 kart sayısıyla dördüncü sırada. Tabloda İzmir takımlarının hali ise içler acısı... 36 takımlık sıralamada 4 bin 320 kart sayısı ile Karşıyaka 30. sırada. 33. sıradaki Göztepe'nin kart sayısı 2 bin 159. Altınordu ise bin 306 kart ile 35. sırada. 


GÖZTEPE İLK 10'DA OLMALI 

Atatürk Stadı'nda 1980 yılında yapılan dillere destan 80 bin seyircili maçın tarafları Göztepe ile Karşıyaka'nın bu sezon aynı ligde olmaları, aralarındaki büyük rekabet sayesinde taraftar sayısının da artması beklentilerini beraberinde getirmişti. Ancak böyle olmadı. Göztepe ve Karşıyaka, şimdiye kadar satılan Passolig kartlarıyla, 7 binden fazla kart satan Albimo Alanyaspor'u geçemedi. Passolig kart sayılarının istenen düzeyde olmadığını belirten Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, "Göztepe'de Passolig kartı olmayan taraftarlar Göztepeli değil cümlesi doğru değildir. Kulüp olarak Passolig kartının alımını en iyi şartlara getirerek üzerimize düşen paydan vazgeçtik" dedi. İkinci Başkan Fatih Dalan ise "Göztepe'nin listede kaçıncı olduğuna bir bakın. Bizim altımızda Yeni Malatyaspor var. Bu hızla giderse onlar bile bizi geçecek. Göztepe ilk 10'da olmalıdır" dedi. Karşıyaka Kulübü Başkanı Ali Erten ise 20-25 bin Passolig kartı satışı hedeflediklerini anlatarak, "20-25 bin kart dediğimizde hepsi aynı anda maça gelecek demek değildir. Ama fiziki olarak elimizde yeterli kalitede maç yapacak stat olmadığı için bu sayılar aşağılarda kalıyor. Stadımız olsaydı, zaten kombinelerle sayılar çok yukarılara çıkardı. Bu rakamları yükseltmek için çalışmalarımız var. Stat olmadığı için bu durumdayız" diye konuştu. 



Sabah


Geri Dön