02 / 05 / 2024

İzmir Gaziemir Fuar inşaatı ne aşamada?

İzmir Gaziemir Fuar inşaatı ne aşamada?

240 bin metrekarelik alanda 7 blok halinde inşaa edilen yeni fuar alanı, havaalanına 10 dakikada, kent merkezine ise 15 dakika uzaklıkta. Peki yeni fuar kompleksi hangi aşamada?




Yeni Fuar Kompleksi tamamlandığında, İzmir’i fuarlar ve kongreler kenti olma hedefine de büyük ölçüde ulaştırmış olacak.  240 bin metrekarelik alanda 7 blok halinde inşaa edilen yeni fuar alanı, havaalanına 10 dakikada, kent merkezine ise 15 dakika uzaklıkta.



Ne Aşamada?


İnşaat çalışmaları kapsamında, 183 bin 441 metreküp beton dökülen  İzmir  Fuar Kompleksi inşaatı için bugüne kadar 1517 adet fore kazık çakıldı. 1 milyon 978 bin metreküp hafriyat yapılırken 170 bin metreküp de ankraj (çelik donatının beton içine bağlanması) gerçekleştirildi.

Fuarın katılımcı ve ziyaretçilerine farklı bir ortam sunacak 14 katlı seyir kulesi tamamlandı. Amfi tiyatro şeklinde hazırlanan meydan, fuarlar süresince çekim merkezi haline gelecek. Yeni fuar kompleksi projesinde, daha sonra gelebilecek talepleri karşılamak amacıyla, 2. etapta kullanılmak üzere 46 bin metrekarelik bir rezerv alanı oluşturuldu.  Bunun haricinde ayrıca, 40 bin metrekarelik ayrı bir alan da otel ve kongre merkezi yapılması için ayrıldı.


Otel ve kongre merkezi de içinde olacak


Halen Kültür 23 bin 500 metrekare olan Kültürpark'taki fuar hollerini yeni merkezde 5 katına çıkıyor.  

İzmir, yeni fuar alanı ile fuarcılığını daha üst düzeye çıkararak  dünyada tanınmış partner fuarcılık şirketleriyle birlikte çalışılacak.

 

Fuarlar kademeli olarak Gaziemir'deki alana taşınacak. Tüketiciye yönelik halka yönelik kitap mücevher, hediyelik eşya, İzmir Enternasyonal Fuarı gibi fuarlar bir müddet Kültürpark'ta yapılacak. İhtisas fuarları ise yeni fuar alanında yapılacak. 


İzmir Gaziemir Fuar inşaatı ne aşamada?

 

Fuar merkezinin inşaat alanı 240 bin metrekare. Bu büyüklükteki bir inşaat alanı ile İzmir’de tek başına yapılan en büyük proje. 20 bin 500 metrekarelik Fuar Meydanı ve 12 bin metrekarelik Fuar Platosu da proje çerçevesinde hayata geçiyor. 


Yapımı devam eden Proje 7 bloktan oluşuyor. 


A Blok:  3 kat.   600’ar araç kapasiteli 2 otopark. 23 bin metrekarelik sergi holü. 

B Blok: 3 kat. 26 bin 600 metrekarelik sergi holü. 

C Blok:  Tek katlı. 15 bin 650 metrekarelik sergi holü. 

D Blok:  8 kat. 6 tane 145’er araç kapasiteli otopark. Restoran, seminer salonu. 

E Blok: Fuar Sokağı. 4 kat. 3 tane 125’er adet kapasiteli otopark. Fuar sokağı, 2 adet seminer salonu.  

F Blok:  3 kat. 11 bin 500 metrekarelik sergi holü.

G Blok:  Seyir kulesi 14 kat. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön