27 / 04 / 2024

İzmir Gaziemir Fuar Alanı ne zaman açılacak?

İzmir Gaziemir Fuar Alanı ne zaman açılacak?

İzmir Gaziemir Fuar Alanı projesi ne zaman tamamlanacak? Gaziemir Fuar Merkezi ne zaman hizmete açılacak? İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir Fuar Alanı'nda neler olacak? İzmir Fuarı, Gaziemir'e mi taşınıyor? İşte cevaplar...



İzmir Gaziemir Fuar Alanı ne zaman açılacak?


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapı süren  İzmir  Gaziemir Fuar Alanı projesinin Temmuz 2014'te tamamlanması planlanıyordu. Ancak planlanan tarihte gecikme oldu. 


Emlakkulisi.com, İzmir Gaziemir Fuar Alanı projesinin yeni tamamlanma tarihini merak etti ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden cevap aldı... İzmir Gaziemir Fuar Merkezi'nin tamamlanacağı tarihi haberimizin sonunda bulacaksınız...



İzmir Gaziemir Fuar Alanı ne zaman açılacak?



Adını İzmirliler koyacak!


İzmir Gaziemir’de inşaatı devam eden fuar alanı projesinin 2014'ün Temmuz ayında tamamlanması planlanıyordu. İzmir’de fuarcılık hizmetlerini 5 kat büyütecek İzmir Gaziemir Fuar Alanı projesinin adını, İzmirliler belirleyecek.


Gaziemir Fuar Alanı kaça mal olacak?


Dünyada ilk kez bir belediye tarafından, öz kaynaklarla kamulaştırma dahil  uygulamaya konulan yeni fuar alanı 400 milyon liraya mal olacak. 240 bin metrekarelik alanda 7 blok halinde inşa edilen yeni fuar alanı, havaalanına 10 dakika ve kent merkezine 15 dakika uzaklıkta.  

 

İzmir Fuarı, Gaziemir'e mi taşınacak?


Şu an 23 bin 500 metrekare büyüklüğünde olan Kültürpark'taki fuar holleri yeni merkezde 5 katına çıkıyor. İzmir, yeni fuar alanı ile fuarcılığını daha üst düzeye çıkararak  dünyada tanınmış partner fuarcılık şirketleriyle birlikte çalışılacak.

 

Fuarlar kademeli olarak Gaziemir'deki alana taşınacak. Tüketiciye yönelik halka yönelik kitap mücevher, hediyelik eşya, İzmir Enternasyonal Fuarı gibi fuarlar bir müddet Kültürpark'ta yapılacak. İhtisas fuarları ise yeni fuar alanında yapılacak. 



İzmir Gaziemir Fuar Alanı ne zaman açılacak?

Gaziemir Fuar Alanı, Aziz Kocaoğlu'nun başkanı olduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa ediliyor...



Yeni fuar alanında son durum ne?

 

7 bloktan oluşan şantiyede 3 blokta betonarme imalatlarının tamamlandı, geri kalan bloklarda da betonarme imalatları sürüyor. Alandaki çalışmalardan 200 bin kamyon hafriyat çıktı. Çalışmalar 45’i teknik eleman olmak üzere 850 kişi ve 85 iş makinesiyle gerçekleştiriliyor.

 

337 bin metrekare alan üzerindeki yeni fuar kompleksi, fuarcılık sektöründe büyüttüğü İzmir’i fuarlar ve kongreler kenti olma hedefine de bir adım daha yaklaştıracak. 


Fuar katılımcı ve ziyaretçilerine farklı bir ortam sunacak 14 katlı seyir kulesi tamamlandı. Amfi tiyatro şeklinde hazırlanacak meydan ise fuarlar süresince çekim merkezi haline gelecek. Yeni fuar kompleksi projesinde, daha sonra gelebilecek talepleri karşılamak amacıyla, 2. etapta kullanılmak üzere 46 bin metrekarelik bir rezerv alanı oluşturuldu.  Bunun haricinde ayrıca, 40 bin metrekarelik ayrı bir alan da otel ve kongre merkezi yapılması için ayrıldı. 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni fuar merkezinde 93 bin metrekarelik kapalı otopark alanı oluşturularak ziyaretçi ve katılımcıların hizmetine sunulacak. Fuar alanında ayrıca, 12 bin metrekarelik fuar sokağı, 865 metrekarelik seminer salonu yer alacak. 11 bin 300 metrekarelik alanda ise kafeterya, restoran ve idari binalar bulunacak. Tesis; sergi holleri, seminer salonları, geniş otoparkı ve sosyal donatı alanları ile uluslararası standartlarda olacak.

 

Fuar merkezinin inşaat alanı 240 bin metrekare. Bu büyüklükteki bir inşaat alanı ile İzmir’de tek başına yapılan en büyük proje. 20 bin 500 metrekarelik Fuar Meydanı ve 12 bin metrekarelik Fuar Platosu da proje çerçevesinde hayata geçiyor. 


Yapımı devam eden proje 7 bloktan oluşuyor: 


A Blok:  3 kat.   600’ar araç kapasiteli 2 otopark. 23 bin metrekarelik sergi holü. 


B Blok: 3 kat. 26 bin 600 metrekarelik sergi holü. 


C Blok:  Tek katlı. 15 bin 650 metrekarelik sergi holü. 


D Blok:  8 kat. 6 tane 145’er araç kapasiteli otopark. Restoran, seminer salonu. 


E Blok: Fuar Sokağı. 4 kat. 3 tane 125’er adet kapasiteli otopark. Fuar sokağı, 2 adet seminer salonu.  


F Blok:  3 kat. 11 bin 500 metrekarelik sergi holü.


G Blok:  Seyir kulesi 14 kat. 



İzmir Gaziemir Fuar Alanı ne zaman açılacak?



İzmir Gaziemir Fuar Alanı projesi ne zaman tamamlanacak? 


İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yapı İşleri Şube Müdürlüğü tarafından Emlakkulisi.com'a verilen yanıt şöyle; 


"Gaziemir Fuar Alanı projesinin yapım süreci devam etmekte olup sene sonunda yapım sürecinin bitirilmesi planlanmaktadır."


İzmir Gaziemir Fuar Alanı projesinin tamamlanması için verilen yeni tarih Aralık 2014... Gaziemir Fuar Merkezi'nin açılışı Aralık 2014'ten sonraki bir tarihte gerçekleşecek...


Geri Dön