09 / 05 / 2024

İzmir Güzelbahçe Yalı Balıkçı Limanı hizmete açıldı!

İzmir Güzelbahçe Yalı Balıkçı Limanı hizmete açıldı!

250 tekne kapasiteli Güzelbahçe Yalı Balıkçı Limanı’nın açılışını yapan İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, “Hep birlikte marka şehir İzmir’i inşa edeceğiz” dedi.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından projelendirilen 250 tekne kapasiteli Güzelbahçe Yalı Balıkçı Limanı, törenle hizmete girdi. Törene Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yönelik yaptığı "İlçemize balıkçı halini istemiyoruz" çıkışı damgasını vurdu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve  İzmir  Milletvekili Adayı Binali Yıldırım da, "İzmir artık hayallerini birer birer gerçekleştirecek. Hep birlikte marka şehir İzmir'i inşa edeceğiz" dedi. 


Sürdürülebilir üretim 


Yapımına 2013 yılında başlanan toplam 30 bin metrekarelik alanda, 25 milyon liraya mal olan, bin kişiye istihdam sağlayacak balıkçı limanı törenle hizmete girdi. Açılış törenine Yıldırım'ın yanı sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti İzmir milletvekilleri ve milletvekili adaylarının yanı sıra Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ile Ege Bölgesi Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksoy katıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, İzmir'den 2.5 milyar dolarlık balık ihracatı yapıldığını belirterek, "İzmir'de yaptığımız birçok proje Türkiye'ye hatta dünya ülkelerine örnek oldu. Yapılan 3.5 milyon liralık yatırımın balıkçılığın sürdürülmesine ve denize duyarlı ve sürdürülebilir üretime önemli katkı sağlayacak" dedi. 


Balık hali göndermesi 


Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de, "Seçimlerden sonra kurulacak Meclis'teki vekil ve bakanlarımızdan isteğimiz, vapurların seçimden hemen sonra buraya yanaşması. Bakanlık bir yanaşma alanı bize verirse bunun için çalışmalarımız da hemen başlayacak" dedi. İnce'nin dile getirdiği ikinci isteği ise, daha önce Buca'daki balık halinin Güzelbahçe'ye taşınacağını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yönelik oldu. İnce, "Güzelbahçelilerin hiçbiri bu ilçede balık halini görmek istemiyor. Bakanlığa, Büyükşehir Belediyesi'ne sesleniyorum" diye konuştu. Başkan İnce ayrıca hastane talepleri de olduğunu aktararak, "Belediyemizin hastane yapmaya müsait bir alanı var. Biz bu alanın hastane yapılması için hemen devretmeye hazırız. 1 Kasım'dan sonra hastanenin müjdesini almak istiyoruz" dedi. 


Umarım mesajı alır 


Başkan İnce'nin ardından kürsüye çıkan Binali Yıldırm ise, "Belediye başkanımız yeni taleplerini iletti. Her türlü talep yerine getirilir. Biz hizmet için buradayız. Ama Buca hali konusunu yapacak olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı. Umarım bu mesajı alır ve gereğini yerine getirir. Hükümet olarak biz yapabileceğimiz ne varsa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Çünkü biz hizmetleri yaparken 'Bu iş belediyenin, bu iş hükümetin' demeyeceğiz. İzmir'i de İstanbul'la yarıştıracağız. Çünkü, İzmir'e İstanbul'la yarışmak yakışır. İzmir artık hayallerini birer birer gerçekleştirecek. Hep birlikte marka şehir İzmir'i inşa edeceğiz" dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ise, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin isteklerine karşı kendisinin de İnce'den beklentileri olduğunun altını çizdi. Hotar, "Sayın Başkan, Güzelbahçe'de yeşil alan görmek istiyoruz. Parklar, çocuk oyun alanları olsun. Yapılan sitelerin çevresinin hızlıca düzenlenip tamamlanmasını istiyoruz" dedi. 


Plaket verildi 


Konuşmaların ardından limanın açılışı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na ait olan Su Ürünleri Kontrol ve Denetim Botu 'Reisbey'in hizmete girmesi dolayısıyla kurdele kesimi yapıldı. Botun hizmete girmesi nedeniyle Kudbettin Arzu, Binali Yıldırım'a teşekkür plaketi verirken, limanın hayata geçirilmesinden dolayı Ege Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksoy hem Bakan Arzu hem de Yıldırm'a teşekkür plaketi sundu.


Yeni Asır


Geri Dön