27 / 04 / 2024

İzmir Halkapınar-Otogar Metro Hattı için 3 bin TL ödenek ayrıldı!

İzmir Halkapınar-Otogar Metro Hattı için 3 bin TL ödenek ayrıldı!

Hükümet İzmir’de 4,5 kilometrelik metro hattı projesi başlattı. 5 duraklı, 4,5 kilometre uzunluğundaki metro projesinin 2 buçuk sene de tamamlanacağı açıklandı.  



Devlet, 4,5 sene önce İzmir’de 4,5 kilometrelik metro hattı projesi başlattı. 2 buçuk senede biteceği açıklanan projede bir arpa boyu yol katedilemedi. Bu sene söz konusu metro projesi için 3 bin TL ödeme yapılarak ayrıldı.

Sözcü Gazetesi'nden Gökmen Ulu'nun haberine göre; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Nisan 2017'de İzmir'de Halkapınar – Otogar Metro Hattı için çalışma başlattı. 5 duraklı, 4,5 kilometre uzunluğundaki metro projesinin 2 buçuk sene de tamamlanacağı açıklandı. Ancak aradan geçen 4,5 sene rağmen metro inşaatında yol alınmadı. Hükümet, geçtiğimiz sene olduğu gibi bu senede da proje için 3 bin TL ödenek ayırdı. Oysa, bakanlığın yatırım programı için aldığı metro projesi için 2 milyar 535 milyon 725 bin lira proje tutarı ayrıldığı belirtmişti.

İzmir Halkapınar-Otogar Metro Hattı için 3 bin TL ödenek ayrıldı!

SOYER: ÇOK ÜZÜCÜ

Konu  İzmir  Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde. Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Gerçekten çok üzücü. İzmir'i hiç anlamadan, İzmir'e bu kadar haksızlık etmek kabul edilebilir değil. Hakikaten çok üzücü… Söyleyecek başka bir şey bulamıyorum. Yazık. Bu hat bu kadar kıymetli, yıllar öncesinden yatırım programına alınmış bir hat. Hiçbir adım atılmaması, yine sembolik bir rakamla geçiştirilmesi çok üzücü” ifadelerini kullandı.

İzmir'de metro projeleri için bütçeler belirlendi!

 


Geri Dön