04 / 05 / 2024

İzmir Hilton Garden İnn'in temeli atıldı!

İzmir Hilton Garden İnn'in temeli atıldı!

Türkiye ve yurtdışındaki büyük ölçekli altyapı ve tünel projeleriyle tanınan Özgün Şirketler Grubu, otelcilik sektörüne Hilton Garden İnn markası ile adım attı. Otelin 2015 yılının ikinci yarısında kapılarını açması hedefleniyor...



Türkiye ve yurtdışındaki büyük ölçekli altyapı ve tünel projeleriyle tanınan Özgün Şirketler Grubu, otelcilik sektörüne Hilton Garden İnn markası ile adım attı. 


İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde temeli atılan ve 35 milyon dolarlık yatırımla tamamlanacak otelin 2015 yılının ikinci yarısında kapılarını açması hedefleniyor. Otel'de dokuzu süit, 195 oda, toplantı salonları, 250 kişilik restoranı ve Körfez manzaralı barıyla kent merkezinin yeni çekim merkezi olması hedefleniyor.

 

Üç yılda 150 milyon dolar yatırımla toplamda beş otel projesini hayata geçirmeyi amaçlayan Özgün Turizm Yatırımları, bu yıl Hilton Garden Inn İzmir, Bayraklı 'nın yanı sıra biri Trabzon, diğeri  İzmir  Aliağa'da olmak üzere iki otelin daha temelini atmayı planlıyor. Özgün Turizm Yatırı mları'nm ayrıca biri Yunanistan'ın Selanik şehrinde, diğeri bir Balkan ülkesinde olmak üzere yurtdışında iki adet otel projesi bulunuyor. Şirket bu yurtdışı otellerini de önümüzdeki beş yıl içinde misafirleriyle buluşturmayı hedefliyor. 


Hilton Garden Inn İzmir, Bayraklı'nın temel atma töreninde konuşan Özgün Şirketler Grubu Başkanı Cahit Karakullukçu, İzmir'in yatırım yapmak üzere çok önceden beri takip ettikleri bir şehir olduğunu belirterek, "Her yıl 1.5 milyon yabancı, 600 bin yerli turist çekiyor. Son yıllarda artan kruvaziyer turizmini de göz önünde bulundurduğumuzda, kentin ne denli büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu görüyoruz. 

Ayrıca kent, 5 bin yıllık geçmişi ve çevresindeki tarihi bölgelerin çokluğuyla önemli bir turizm ve kültür merkezi. 

Buna rağmen İzmir'in ülkemizdeki yatırımlardan hak ettiği payı aldığı düşünmüyoruz. Biz de hem bu fikirden yola çıkarak hem de İzmir'e duyduğumuz özel sevgi sonucu Hilton Garden Inn izmir, Bayraklı projemize başladık" dedi. 

Hilton Garden Inn izmir, Bayrakli'nm, bölgenin otel açığını kapatmada önemli bir rol oynayacağını da vurgulayan Karakullukçu, "Kentin kavşak noktası Bayraklı aynı zamanda İzmir'in kentsel dönüşümle yenilenen bir bölgesi, bu anlamda şehrin yükselen yıldızı. İnanıyorum ki Hilton Garden Inn İzmir, Bayraklı oteli de konsepti, ulaşım ağlarına yakınlığı ve Bayrakli'nm kent merkezine yürüyüş mesafesinde olmasıyla İzmir'in yeni çekim merkezi olacaktır" diye konuştu. 


Sahip olduğu tarihi ve doğal varlıklarla Türkiye'de turizmin artan bir ivmeye sahip olduğunu belirten Karakullukçu, şöyle devam etti: " Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'niin araştırmasına göre Türkiye 2012 yılında dünyanın en çok ziyaret edilen altıncı ülkesi oldu ve önümüzdeki 10 yıl içinde ilk beşe girmesi bekleniyor. Bu büyük potansiyeli doğru değerlendirerek Türkiye'yi yıldız yapabiliriz. 


Bu anlamda doğru ve gerçekçi turizm politikalarıyla gerek Avrupa'ya, gerek Ortadoğu'ya bu kadar yakın olan ülkemizin turizmin her dalında gelişmemesi için bir neden gözükmüyor. Biz de bu rüzgarı arkamıza alarak otelcilik alanındaki yatırımlarımızı sürdürüyor olacağız." 


Ticaret Gazetesi 


Geri Dön