07 / 05 / 2024

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi öğrencileri ek otobüs seferi istiyor!

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi öğrencileri ek otobüs seferi istiyor!

İzmir Katip Çelebi Üniversite'sinde (İKÇÜ) öğrenim gören 5 bine yakın öğrenci, her sabah okula gidebilmek, akşamları da evlerine dönebilmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım hizmetlerinden yararlanamanmaktan yakınıyor.




İzmir Katip Çelebi Üniversite'sinde (İKÇÜ) öğrenim gören 5 bine yakın öğrenci, her sabah okula gidebilmek, akşamları da evlerine dönebilmek için  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım hizmetlerinden yararlanamanmaktan yakınıyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde 2 kilometrelik mesafeyi aşmak için çaba gösteren öğrencilerin, araçla geçen bazı kötü niyetli kişilerin sözlü ve fiziki tacizleriyle karşılaştıklarını öne sürüyor. İKÇÜ'nün Çiğli'deki kampus alanından Balatçık'a kadar yürümek zorunda kalan öğrenciler, yağışlı günlerde büyük sıkıntı çektiklerini anlattı.


Tacize maruz kalıyorlar

Kız öğrenciler, yoldan araçla geçen kişiler tarafından sözlü veya fiziki tacizlere maruz kaldıklarını ifade ederek, "Otobüs yarım saatte bir geliyor. Gelen otobüse durakta bekleyenlerin ancak yarısı binebiliyor. Kalanlar, yarım saat daha beklemek yerine 2 kilometrelik yolu yaya yürüyoruz. Yolda kendini bilmez bazı kişilerin laf atmaları ve tacizde bulunmalarına çok üzülüyoruz. Otobüsler kampusa kadar girsin" dedi.

Öğrencilerin ulaşım sorununun çözümü için ESHOT yönetimine defalarca dilekçeyle başvurduklarını belirten öğrenciler, İKÇÜ yönetiminin de aynı talebi iletmesine rağmen taleplerin karşılanmadığını dile getirdi.



Yeni Asır




Geri Dön