03 / 05 / 2024

İzmir Kemalpaşa'da dönüşümün ilk kazması kısa sürede vurulacak!

İzmir Kemalpaşa'da dönüşümün ilk kazması kısa sürede vurulacak!

AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar, İzmir Kemalpaşa'nın kentsel dönüşüme en son başlayan ilçe olmasına rağmen şu anda en çok ilerleyen ilçe olduğunu belirtti. Kırkpınar, ''Dönüşümün kazmasını hep birlikte vuracağız'' dedi.



AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar "İzmir-İstanbul Otoyulu, Kemalpaşa'yı tam bir kavşak noktası haline getiriyor. Lojistik köyümüzün ilçemizde olması, ilçemizi tam bir cazibe merkezi yapıyor. Hizmet odaklı bir istihdam anlayışı ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.


TRT Kent Radyo İzmir'de Belma Şahaner'in konuğu AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar oldu. İlçeye yapılacak hükümet yatınmlannı anlatan Kırpınar, Yiğitler Barajı için tüm çalışmaların tamamlandığını ve bir aya kadar ihaleye çıkılacağını müjdeledi. 


Gündeme dair önemli konulara değinen Kırkpınar, CHP'yi anlamakta güçlük çektiğini söyledi. Kırkpınar "CHP'nin ilçe Başkanı veya istanbul il Gençlik Kolları Başkanı'nın ifadelerine bakın; 'Kürdistan'da kol kola savaşnm' diyor. PYD'yi bir terör örgütü olarak görmeyen bir CHP var. Ülkesini yabancı ülkelere şikayet eden bir CHP var. HDP meclise girdi diye pilav dağıtan bir CHP var. Atatürk'ün partisi böyle olmaz. Atatürk yerinden kalksa; bugün CHPyi yönetenleri partide barındırmaz" diye serzenişte bulundu. 


Terör eylemlerine karşı dik duruş sergiledik 


Ülke olarak sabrımızın sınandığı günlerden geçiyonu. Her gün şehit haberleri alıyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu mevcut durumla ilgili ne söylemek istersiniz ? 


Şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Geçtiğimiz günlerde ilçemizde de terör eylemi gerçekleşti. Biz bunları şiddetle kınıyoruz. Bunların ilçemizi seçmelerinin büyük anlamı var. İlçemiz bir bütündür. Daha önce de bu tür terör eylemlerine karşı dik duruş sergilemiştir. 

Bu sebepten burada boy göstermek istediler. Bu tür eylemler en sağlam alanlarda yapılır ki, ulaşılamaz kalelere çalışıp ses getirmesi istenir. Terör eklemleri ile son qıpınışlanm yapıyorlar. Ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü bozmaya kimsenin gücü yetmez. 


Yatırımların kavşak noktasındayız 


Kemalpaşa'da neler yapıyorsunuz? 


AK Parti'nin kuruluşundan itibaren baktığınızda başarılı bir teşkilatız. Devlet yatırımları ve belediye çalışmalarına baktığınızda çok dddi yatarımlar gerçekleştiriyoruz. İzmir-lstanbul Otoyulu, Kemalpaşa'yı tam bir kavşak noktası haline getiriyor. 

Lojistik köyümüzün ilçemizde olması, ilçemizi tam bir cazibe merkezi haline getiriyor. İlçemizde iki yıldır iktidarız. Bu nedenle de yerel anlamda hizmet anlayışımızla, yönetim anlayışımızla, yaptığımız yatırımlarla, Belediye'nin mali disiplini açısından önceki belediye yönetimine göre yüksek derecede farklılık arz eden bir yönetim ve organizasyon şeklimiz var. 


Özellikle İzmir'de belediyeler bir sonraki seçimi kazanmak için istihdam üzerinden seçim propagandası yapıyor. Biz hizmet odaklı bir istihdam anlayışı içerisine kendimizi soktuk. Böylelik de Belediye Başkanımız 40 milyon lira borçla devraldığı Belediye'nin borcunu yarıya indirdi. Bununla beraber 8 milyonluk yatırımla Spor ve Kültür Merkezi yapıldı. Bunun dışında park ve bahçeler yenilendi. 


Özellikle Örnekköy ve mahallelerimizde bilgi evlerinin yapımı-. Büyükşehir'in yapması gereken bir çok işi de Kemalpaşa Belediyesi gerçekleştiriyor. Cadde ve sevgi yollarının düzeni, yeni düğün salonlarının projeleri hazır. Belediye Başkanımızın genç oluşu ilçemize dinamizm katryor. Belediye ve teşkilat olarak Kemalpaşa'ya hizmet etmek hedefimiz var. Akan bir pınar var. Bunun için de ilçemizin hissesine düşen payları ve projeleri doldurabilmek istiyoruz. Birlik ve beraberlikle hizmetin en iyisini ilçemize getirmek istiyoruz. Burada merkezi hükümete de, Büyükşehir'e de başvurulacaktır. Bizim kendi projelerimizde hiçbirini ötelemeden Kemalpaşa'ya maksimum hizmeti getirmeye çalışıyoruz. Mazeret üretmiyoruz. Bir siyasetçi eğer mazeret üretiyorsa, kendisine başarısızlığı hedef seçmiştir. Devraldığımız borçlardan dolayı bugüne kadar ne bir serzenişimiz ne de Büyükşehir'le alakalı serzenişlerimiz oldu. Ben bir İlçe Başkanı olarak Büyükşehir'in üzerine düşen görevlerin yüzde Sesini bile yerine getiremediğini düşünüyorum. Kemalpaşa'da gerçekleştirmesi gereken altyapı yafarımlan, suyla ilgili yapması gereken yatırımlar, onun dışında park ve bahçeler ve köy yollan ile ilgili yapması gerekenler hakkında hiçbirini yapmıyor. Büyükşehir'in ilçeler arasında ayrım yapmadan kendi ödevleri olan hizmetlerini gerçekleştirmelerini diliyorum. İlçe belediyelerin önlerini açmaları gerekir. 


Kentsel dönüşümle ilgili neler söylemek istersiniz? 


Bizim ilçemiz kentsel dönüşüme en son başlayan ilçe olmasına rağmen şu anda en çok ilerleyen ilçe konumundadır. Bir çok altyapısını gerçekleştirmiş, bitirmiş durumda... En kısa zamanda kentsel dönüşümün kazmasını hep birlikte vuracağız. Kentsel dönüşüm bittikten sonra ilçemizi Avrupa kenti olacak. Kentsel dönüşüm de bir belediye başkanı için cesaret işidir. Bu iş için elini değil bedenini taşın altına koymuş bir Başkanımız var. Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Ülkeye hizmet etmekten korkmayın' ilkesini örnek aldığımız anlayışla devam edeceğiz. 


Yiğitler Barajı ihalesine çıkılıyor 


İlçenizde fazla işsizlik sorununuz yok, sanayi ilçesi olmasından dolayı... Sizin hedeflerinizden bir tanesi de işsizlikle ilgili projeleriniz... Ara personel ihtiyacını gidermekle ilgili çalışırlarınız vardı. 


İşsizlik yok ilçemizde, fakat iş beğenmemek var. 

İlçemizde meslek liselerinin açılması adına çalışmalar yapıyoruz. Ege Seramik Lisesi açıldı. KOSBİ'nin organize ettiği yeni bir meslek lisesinin temellerini atıyoruz. Ara personel açığını gidermek adına... 


' İlçemizin organizeyi ilgilendiren en önemli konularından 'Yiğitler Barajı'nm bütün çalışmaları tamamlandı. Bir aya kadar ihalesine çıkılacağını da sizin aracılığınızla müjdeleyelim. 



Yenigün


Geri Dön