01 / 05 / 2024

İzmit Kent etaplarında ağaçlandırma çalışmaları yapılıyor!

 İzmit Kent etaplarında ağaçlandırma çalışmaları yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Erenler-Cedit ile Kent Konut’un inşa ettiği İzmit Kent’in etaplarında devam eden ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceledi.




Kocaeli genelinde 5,5 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Hayal ettiğimiz yemyeşil Kocaeli, gerçek oluyor. Yeşil ile mavi Kocaeli’de kucaklaşıyor’’ dedi.



HER BOŞLUĞA AĞAÇ DİKİLECEK


Kent genelinde her yıl bir milyon ağaç dikmek için aralıksız çalışan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, İzmit Erenler-Cedit mevkiinde ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor. Kent içinde bulunan her boşluğa ağaç dikilmesi talimatını veren, hatta kayalık alanlarda bile kayaların kırılarak fidan dikilmesini isteyen Başkan Karaosmanoğlu da, bu çalışmaları sık sık yerinde denetliyor.


MAVİYLE YEŞİL KUCAKLAŞTI


Binlerce fidanın toprakla buluşturulduğu çalışmaları yerinde denetleyen Başkan Karaosmanoğlu, Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Cenan Turan’dan detaylı bilgi aldı. Ağaçlandırma çalışması yapılan alanları tek tek dolaşan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kocaeli genelinde 5,5 milyon ağacı toprakla buluşturduk. Hedefimiz Kocaeli’ni yeşilin ve mavinin kenti yapmaktı. O gün hayalini kurduğumuz Kocaeli, bugün İzmit Körfezi’yle, park ve bahçeleriyle, mesire alanlarıyla, ormanlarıyla; maviyle yeşilin kucaklaştığı bir kent oldu’’ ifadesini kullandı.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön