28 / 04 / 2024

İzmir kent planı değişikliğine AK Parti'den itiraz!

İzmir kent planı değişikliğine AK Parti'den itiraz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin yeni ticaret ve turizm merkezi olması için tasarlanan Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı'nda yapılan değişiklikler, AK Parti grubunun tepkisine neden oldu...



Büyükşehir Belediye Meclisi'nin yılın son toplantısında yapılan plan notu değişikliğine itiraz eden AK Parti Grubu, düzenlemelerin kente gelecek yatırımcının önünü kestiğini savundu. 

Başkan Aziz Kocaoğlu'nun katılmadığı oturuma imar planında yapılan değişikliklere AK Partililerin itirazı damga vurdu. 1/5000'lik nazım imar planlarında bölge içerisinde yer alan yatuımlara 1/3 oranında turizm tesisi şartı getiren ve yapılaşma koşullarını sınırlayan plan notlarına gelen itirazları ve açılan davaları değerlendiren Büyükşehir Belediyesi, söz konusu planlarda revizyona giderek yeniden meclisin onayına sundu. 

Kenan Çakar Murat Akdemir Üç ay aradan sonra yapılan değişikliği eleştiren AK Partili Meclis Üyesi Murat Akdemir, kararın en başmdan beri yanlış olduğunu vurgularken, değişikliklerin yetersiz olduğunu söyledi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar, "Biz bu planlar yapılırken, bu şekilde hayata geçmesinin mümkün olmadığım ve arzu edilen yatırımları kente getirmeyeceğini belirtmiştik.

Ama idare, bunu katı bir şekilde uygulamaya koydu. Tüm ikaz ve ısrarlarımıza rağmen bir iki ay içerisinde ne oluyor da bu kararlar meclise yeniden geliyor? Biz kentin geleceğini bu iki aylık vizyonlarla mı belirliyoruz? Dışarıdan birilerinin bu planlara baskı ve etkisi mi var?" diye konuştu. AK Parti grubundan gelen itirazlar ve eleştiriler sonrasında oylamaya sunulan plan notu değişikliği meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. 


Yeni Asır


Geri Dön