04 / 05 / 2024

İzmir Konak Katlı Otoparkı yıkılacak mı?

İzmir Konak Katlı Otoparkı yıkılacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, Büyükşehir Meclis Toplantısı'nda, Konak Katlı Otopark'taki sorunları gündeme getirdi. Doğan, Büyükşehir Belediyesi'nin ihale yoluyla kiraya verdiği dükkanların kira bedellerinin yüksek olduğunu söyledi.




İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, Büyükşehir Meclis Toplantısı'nda, Konak Katlı Otopark'taki sorunları gündeme getirdi.

Doğan, Büyükşehir Belediyesi'nin ihale yoluyla kiraya verdiği dükkanların kira bedellerinin yüksek olduğunu söyledi.

Doğan, binanın bakımsız olmasından dolayı esnafın işyerlerini terk ettiğini ve çarşının eski cazibesini yitirdiğini dile getirdi. Doğan, "Konak Katlı Otopark yıkılacak mı?" diye sordu.


Esnaf kaçıyor 


Doğan, Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı Meclis Toplantısı'nda, Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan, Konak Katlı Otopark altındaki işyerleri ile ilgili esnaf ve vatandaşların şikayetlerini dile getirdi.

Bilal Doğan, ESHOT'a ait bürolar dahil, ofis ve işyerlerinin tek tek kapandığını ya da taşındığını anlattı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Doğan, "Bugün buraya baktığımızda, ne yazık ki eski günlerini mumla arayan Kemeraltı Çarşısı ile aynı kaderi paylaşmaktadır. Özellikle son günlerde ortaya çıkan, buranın yıkılacağı şeklindeki söylentiler nedeni ile zor koşullar altında ayakta durmaya çalışan esnafımız da tedirginlik yaşamaktadır.

Büyükşehir Belediyesi Konak Katlı Otopark ve çarşısından umudunu kesti mi?  İzmir  Büyükşehir Belediyesi bu çarşının yok olup gitmesine seyirci mi kalacak?" dedi. Doğan, çarşıda bulunan bir engelli derneğinin de yüksek kira sorunu nedeni ile Büyükşehir Belediyesi önünde daha önce eylem yaptığını hatırlattı.


Doğan'a davet 


Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kira bedellerini Sayıştay'ın belirlediğini dile getirerek, "Dernekler burada ihaleye girmiş ve kira protokolü yapmış. Biz belediye yönetiyoruz.

'Sen burada bedava otur' mu diyeceğiz" yanıtını verdi. Cuma günü Ankara'ya gideceğini belirten Kocaoğlu, Kemeraltı'nın cazip hale getirilmesi için Doğan'a Kültür ve Turizm Bakanlığı'na birlikte gitme teklifi sundu. Doğan bu teklifi kabul ederken, ardından söz alan AK Parti Meclis Üyesi Ali Kökoğuz, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'na proje hazırlayıp mı gideceksiniz yoksa 1 kilo incirle mi gideceksiniz? Bakanlık proje desteği veriyor, ortada proje yok" diye konuştu.


"SON DURUMU KULAĞINA SÖYLERİM"


AK Parti Meclis Üyesi Çağlar Haspolat, meclis toplantısında Başkan Aziz Kocaoğlu'na, "Kültürpark'a Dokunma diye, sosyal medyada belediyeye tepki var. Son durum nedir?" dedi. Kocaoğlu ise buna karşılık esprili bir şekilde, "Ben son durumu sonra senin kulağına söyleyeceğim" yanıtını verdi.



Yeni Asır


Geri Dön