28 / 04 / 2024

İzmir Konak, kentsel dönüşüm ile ivme kazanacak!

İzmir Konak, kentsel dönüşüm ile ivme kazanacak!

Konak Belediye Başkanı, Abdül Batur, Beştepeler'de yapılacak kentsel dönüşüm ile yeni bir ivme kazanılacağını dile getirdi. 



Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Kentsel dönüşüm değil, imar planı yapılıyor” eleştirilerine bu yanıtı verdi. Milliyet'te yer alan habere göre; Kentsel dönüşümün siyasi malzeme olmaması gerektiğini vurgulayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Kentsel dönüşüm değil imar planı yapılıyor” eleştirilerine, “Yaptığımızda görecekler ve anlayacaklar” cevabını verdi.

Yapılan imar planlarının Konak’ta kentsel dönüşümün anayasası olduğunu bir kez daha vurgulayan Başkan Batur, “Beştepeler’in kentsel dönüşümü ile bölgenin o düzensiz görünümü ortadan kalkacak, insanca yaşanacak bir çevre düzeni olacak. Beştepeler planları hem bölgeye hem de kente değer katacak. Güvene dayalı, şeffaf ve yerinde dönüşüm olacak; vatandaş kendi mahallesinde oturacak. Hem Gültepe hem Beştepeler planları ile Konak’ın kentsel dönüşüm anayasasını ortaya koyup bir an önce icraata yönelik çalışmalara başlamamız gerekiyor” dedi.

14 mahalleyi ve 200 hektarlık bir alanı kapsayan Beştepeler’in imar planlarının hazır olduğunu ifade eden Batur, planları ilk olarak belediye meclisi üyelerine anlatacaklarını söyledi, “Güvene dayalı, şeffaf ve yerinde dönüşüm olacak. Vatandaş kendi mahallesinde oturacak. Bölgede kapalı, açık spor alanı sayısı sıfır, meydan sayısı sıfır. Biz bölgeye bu alanları da kazandırıyoruz” şeklinde konuştu.
 
İzmir Gültepe kentsel dönüşüm planları yargıya taşınıyor!


Geri Dön