29 / 04 / 2024

İzmir Konak'a üst geçit inşa edilecek!

İzmir Konak'a üst geçit inşa edilecek!

İzmir Yeşildere ile Konak arasını bağlayan 1674 metre uzunluğundaki Konak Tüneli’nin en büyük eksiği olan yaya üstgeçidinin yapımına, tünelin açılmasından 8 ay sonra başlandı.



Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü’nün uzun tartışmalar sonrasında yapımına başlayıp tamamladığı  İzmir  Yeşildere ile Konak arasını bağlayan 1674 metre uzunluğundaki Konak Tüneli’nin en büyük eksiği olan yaya üstgeçidinin yapımına, tünelin açılmasından 8 ay sonra başlandı.


Tünel geçen Mayıs ayında Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 7 Haziran seçimleri öncesi hizmete açılmıştı. Ancak, Konak Meydanı’nın Yeni Karamüsel Mağazası’nın bulunduğu kesimi ile Bahri Baba Parkı, Mithatpaşa Caddesi arasında kalan yolun kesintisiz trafiğe açılması nedeniyle yayalar sıkıntı çekti, karmaşa yaşandı. Trafik ışıkları kaldırılınca yayalar hayatlarını tehlikeye atarak, yoldan araçların arasında karşıdan karşıya geçti. Daha sonra Karayolları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi yoldan geçişi engelleyecek bariyerlerle önlem aldı. Yayalar da metro istasyonundan karşıdan karşıya geçmeye yönlendirildi.


Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün, Bahri Baba Parkı ile Yeni Karamürsel Mağazası önü arasında yaya üstgeçidi için yaptığı ilk projeler, alanın kentsel ve arkeolojik sit olması, kentsel, kültürel ve tarihsel açıdan projenin ‘Konak Meydan Düzenlemesi’ ile uyumlu bulunmaması nedeniyle onaylanmadı. Projeler İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir 1 No’lu Kültür Varlıkları Koruma Kurulu onayı sürecinden geçti. Daha sonra Konak Meydanı’na uyumlu, metro hattına zarar vermeyecek, yaya kapasitesine uygun, belediye otobüslerine engel olmayacak bir proje onaylandı. Uzunluğu 58 metre, genişliği 6 metre olacak üstgeçidin yapımı için şantiye kuruldu. Çalışmalar başladı.


Ege Telgraf



Geri Dön