30 / 04 / 2024

İzmir Konak'ta sokak merdivenleri gökkuşağı renklerine boyandı!

İzmir Konak'ta sokak merdivenleri gökkuşağı renklerine boyandı!

Sosyal medya üzerinden örgütlenen gruplar, Konak ilçesinde iki merdiveni gökkuşağı renklerine boyadı. Mithatpaşa Caddesi'ndeki Şehit Kemal Keser ile 186 Sokak merdivenlerini boyayan gençler üzerine "barış işareti" ile çiçek motifleri işledi...



İstanbul'da Beyoğlu ilçesindeki Salı Pazarı Yokuşu merpen basamaklarının, bir vatandaş tarafından gökkuşağı renkleriyle boyanması, "sokak merpenlerinin renklendirilmesi" şeklinde yeni bir eyleme yol açtı. 


Başta İspanya olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde, en dikkat çekici örnekleri sokak yapılarının üzerine yapılan resimler şeklinde gözlemlenen "sokak sanatı", Salı Pazarı Yokuşu'nun gökkuşağı renklerine boyanmasının ardından Türkiye'deki sokak merpenlerini de renklendirmeye başladı. 


İzmir'in Konak ilçesindeki Karataş semtinde de iki merpen gökkuşağı renklerine boyandı.


- Merpeni renkler ve motifler süsledi 


Mithatpaşa Caddesi'ndeki Şehit Kemal Keser ile 186 Sokak merpenlerini boyayan gençler, üzerine "barış işareti" ile çiçek motifleri işledi.


Mithatpaşa Caddesi'nden 305 Sokak'a ulaşımın sağlandığı Şehit Kemal Sokak merpeni, yeni görünümüyle çevre sakinlerinin beğenisi topladı. 


Gül motiflerinin de çizildiği merpen basamaklarına, desen olarak farklı tonlardaki boyalarla el izlerini de bıraktığı görülen gençlerin, yanlarında getirdikleri boyalarla sokağa gelip merpeni boyamaya başladıklarını anlatan çevre sakinleri, merpenin yeni görünümünden hoşnut olduklarını ve renkli kalmasını tercih ettiklerini ifade etti. 


Mithatpaşa Caddesi'nde gökkuşağı renkleriyle boyanan ikinci yer olan 186 Sokak merpenin de vatandaşlar hatıra fotoğrafı çektirdi.


AA


Geri Dön