01 / 05 / 2024

İzmir Mavişehir'de iptal edilen imar planları içerisindeki inşaatlar durduruldu!

İzmir Mavişehir'de iptal edilen imar planları içerisindeki inşaatlar durduruldu!

İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin verdiği kararla Mavişehir'de durdurma kararı gelen imar planı içerisinde yer alan, bölgede yapımı devam eden ve yapımına başlanmak üzere olan tüm inşaatlar durduruldu...



İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin verdiği kararla Mavişehir planlarına iki hafta önce durdurma kararı geldi. Hürriyet Ege’nin manşetten duyurduğu kararın ardından ise 2 Aralık’ta bölgede yapımı devam eden ve yapımına başlanmak üzere olan tüm inşaatlar durduruldu. Bunlar arasında yapımı süren bir AVM ve okul inşaatının yanı sıra dört de inşaatına başlanmak üzere olan konut bulunuyor.


İmar planlarına dava açan avukatlardan Çağatay Korhan Tokgöz, emsal bir karara da dikkat çekerek, “Elimizde artık çok güncel bir karar da var. İstanbul Zeytinburnu’nda yükselen ve şehrin siluetini bozduğu belirlenen ‘OnaltıDokuz’ (16/9) isimli gökdelenler için İstanbul 4. İdare Mahkemesi geçtiğimiz günlerde yıkım kararı verdi. Bu karar Mavişehir için emsal niteliği taşıyor. Bu kararda 85 metre uzunluğundaki kulelerin 40’ar metresinin tıraşlanması istendi. Söz konusu mahkeme kararı da imar planlarına karşı açılmış bir davanın sonucu” dedi.


55 dava açıldı

İzmir 2. İdare Mahkemesi, 19 Kasım 2013’te verdiği kararla, Mavişehir bölgesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan 1/25 bin, 1/5 bin ve 1/binlik imar planlarının hukuka aykırı olduğu ve uygulanmaları halinde telafisi mümkün olmayan zararlar doğacağından yürütmesini durdurmuştu. Hukuk mücadelesi 7 yıldır açılan 55 dava ile devam eden Mavişehir İmar Planı’nında yürütmeyi durdurma kararı sonucunda yargı sonuçlanana kadar mevcut inşaatlar duracak, yenileri de yapılamayacak.


Banu Şen/Hürriyet Gazetesi ege Eki

Geri Dön