İzmir Opera Binası ihalesi kördüğüm!
Ak Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan İzmir Opera Binası ihalesinin adeta kördüğüm olduğunu söyledi.
Ak Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan projenin Başkan Kocaoğlu'nun vizyonsuzluğu yüzünden hayata geçirilemediğini dile getirdi. Proje safhasının 10 yıl sürdüğü opera binasının 15 Aralık 2016 yılında gerçekleşen birinci ihalesi, teklif sunan firmaların komisyona şartnameye uygun belge sunamaması gerekçesiyle iptal edilmişti.. Birinci ihalenin iptali ardından yapılan 2. ihalede ise yeni bir kriz daha oldu. İkinci ihalede de teklif veren firmalar rekabet şartlarının oluşmadığı gerekçesiyle Kamu İhale Kurumu'na (KİK) itiraz etti. Konuyla ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan "Bu opera binası da 10 yıl da biten metro, 8 yılda biten teleferik inşaatına döneceğe benziyor. Bu gidişle ancak Cumhuriyet'in 100. yılına bu opera binası projesi yetişir. Oysa İzmir'in zaman ve para kaybına tahammülü yok. Bu güzel esere sahip olmak istiyoruz. Muhalefet olarak bu esere sonuna kadar destek vermeye hazırız" dedi.
'YANLIŞ TEKRARLANDI'
Doğan, projenin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun vizyon eksikliği nedeniyle geciktiğini belirterek "Proje safhası bile 10 yıl süren bir opera binasının inşaatının kaç yıl süreceği belli değil. Kaldı ki 15 Aralık 2016'dan beri süren birinci ihalenin iptal edildi ve ardından yapılan ikinci ihale ise yanlış hazırlanan şartnameler nedeniyle KİK'e gitti. İhaleye giren firmalar rekabet koşullarının oluşmadığını savundu.
Bu durumun da projede yeniden zaman kaybına yol açacağını düşünüyoruz" diye konuştu.
Doğan konuyla ilgili son olarak "Ancak Başkan Kocaoğlu'nun vizyon ve ufuk eksikliği ve iş bilmezliği nedeniyle güzel İzmirimiz, bu güzel eserden zamanında yararlanamıyor. Proje safhası bile 10 yıl devam eden bir eserin inşaatının ne kadar devam edeceğini siz düşünün. Bunun işaretlerini almaya başladık. 15 Aralık'ta birinci ihalesi çıktığında biz bu ihalenin adrese teslim bir ihale olduğunu, rekabet şartlarına aykırı tam rekabetin oluşmadığını, sadece tek firmayı işaret eden bir ihale olmasından ötürü iptal edileceğini söylemiştik. Nitekim ihale komisyonu kendisi bu yanlışı gördü ve iptal etti. İkinci ihale sürecine geldiğimizde de aynı yanlışın tekrar edildiğini görüyoruz. Hiçbir sebebi yokken 62 milyon liralık bir maliyet artışına gidildiğini belirtmeliyiz" dedi.
Yeni Asır