30 / 04 / 2024

İzmir Petkim Konteyner Limanı açılışa hazır!

İzmir Petkim Konteyner Limanı açılışa hazır!

İnşaatı yaklaşık üç yıl süren İzmir'deki Petkim Konteyner Limanı tamamlandı. Resmi açılışının yılın ikinci yarısında yapılması planlanıyor.



İnşaatı yaklaşık üç yıl süren İzmir'deki Petkim Konteyner Limanı tamamlandı ve Aralık 2015'te 28 yıl süre ile işletecek APM Terminale'e teslim edildi. 400 milyon dolar yatırım yaptıkları konteyner limanının Ege Bölgesinin en büyüğü olacağını belirten Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, "Aynı zamanda Türkiye'nin üçüncü büyük limanı olma özeliğini taşıyor. Resmi açılışını yılın ikinci yarısında Türkiye ve Azerbaycan cumhurbaşkanlarının katılımlarıyla yapılacak" diye konuştu. 


RÜZGARA DEV YATIRIM 


Korkut, Petkim'in toplam enerji üretim kapasitesini yüzde 2ü düzeyinde artıracak rüzgâr enerji santralinde de montaj sürecinin başladığını açıkladı. 54 milyon euro yatırımla toplamda 51 MW kurulu güce sahip santralin vıl sonunda devreye gireceğini belirte Korkut. "Ayrıca mühendislik plastikleri ve ileri teknoloji kimyasalları üretmek amacıyla. Petkim Specialities şirketini kurduk. Bu şirkette üretimimiz yılın son çeyreği içerisinde başlayacak" dedi. 



Posta Ege


Geri Dön