27 / 04 / 2024

Manavgat Türkbeleni projesi açılışa hazır!

Manavgat Türkbeleni projesi açılışa hazır!

Manavgat’ın yeni cazibe merkezi olacak plan Türkbeleni projesi açılışa hazır. Gecesi başka, gündüzü başka bir güzellik sunan Türkbeleni, gündüz yemyeşil, gece ışıl ışıl görüntüsüyle adeta büyülüyor.



Manavgat’ın akciğeri konumunda bulunan Türkbeleni, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı çevreci proje ile 2013'te çıkan yangının ardından yeniden küllerinden doğdu. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Manavgat’a nefes aldıracak ve ilçenin yeni bir yaşam alanı olacak 350 dönümlük Türkbeleni Projesi, yenilenen çehresiyle açılışa hazır hale geldi.


Gecesi ayrı gündüzü ayrı güzel

Gündüzü ayrı gecesi ayrı bir güzellik sunan Manavgat Türkbeleni Mesire Alanı, çevreci bir proje olarak dikkat çekiyor. Antalya Büyükşehir Belediye Şirketi ANTEPE A.Ş’nin projesini hazırladığı, 30 milyon 400 bin liralık yatırım bedeli ile inşa edilenTürkbeleni Projesi içerisinde Millet Kıraathanesi de yer alıyor. Proje hizmete açıldığında Türkbeleni Millet Kıraathanesi vatandaşların yeni buluşma noktası olmul olacak.


Yatay asansör sistemi 

Türkbeleni projesi, engelli ulaşımına da uygun olacak şekilde planlandı. Engelli vatandaşlar, rampalar ve takip taşları aracılığıyla Türkbeleni’nde her noktaya engel olmadan da ulaşabilecek. Ayrıca üç farklı noktadaki yatay asansör sistemi ile Türkbeleni’ne kolay erişim sağlanmış olacak.


Manavgatlıları kucaklayacak 


Manavgat’ın yeni çekim merkezi olacak olan 350 dönümlük Türkbeleni Projesi; meydanları, 60 metrelik dev Türk bayrağı, 2 bin kişilik amfi tiyatrosu, 1.5 kilometrelik yürüyüş ve koşu parkuru, spor sahaları,  yapay göleti, macera parkı, çocuk oyun alanları, 200 araçlık otoparkı, sosyal alanları ve yemyeşil doğasıyla Manavgatlıları kucaklayacak.


Geri Dön