28 / 04 / 2024

İzmir, Roma ve Atina'dan daha fazla turist çekecek!

İzmir, Roma ve Atina'dan daha fazla turist çekecek!

Akın Ersoy, Kadifekale ile Kemeraltı aksında sürdürülen kazı ve restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla İzmir'in çok büyük bir turizm potansiyeline kavuşacağını ifade ederek, "İzmir'in, Roma ve Atina'dan daha fazla turist çekeceğini düşünüyoruz" dedi.



Kadifekale ile Kemeraltı arasında uzanan hatta devam eden Antik Smyrna Kazıları,  İzmir  Fransız Kültür Merkezi ev sahipliğinde düzenlenen "Smyrna Antik Kenti Kazı ve Araştırmaları Çalıştayı"nda ele alındı. 


Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ersoy, yurt içi ve yurt dışından 22 akademisyenin katılımıyla yapılan çalıştayda antik kent kazılarının, turizm açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. 


Bu kazılarla İzmir'in, Roma ve Atina gibi turizmde söz sahibi şehirlerin önüne geçebileceğine işaret eden Ersoy, şunları kaydetti: 


"Kazılar bittikten sonra Agora'nın ve Kadifekale'deki yapıların, büyük turist akınına uğrayacağını, İzmir'in, Roma ve Atina'dan daha fazla turist çekeceğini düşünüyoruz. Buradaki tarihi yapılar çok kıymetli. Bu kazıların böyle bir potansiyeli var. Bu şehirler, yaşayan kadim şehirler. İzmir de bu anlamda çok önemli bir yer tutuyor. Roma'da forumlar, Yunanistan'da Atina Agorası var. Bu tarihi yerleri, binlerce turist her sene ziyaret ediyor." 


Ersoy, devam eden kazı çalışmaları hakkında da şu bilgileri verdi: 


"Antik kentteki çalışmalarda şu an cadde kazılarını gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalar sonucunda İzmir'in antik kent zamanındaki şehir planını ortaya çıkartacağız. Antik zamanda insanların nasıl bir şehir kurmaya çalıştıklarını göreceğiz  Ancak antik kent zamanındaki sokakların Osmanlı ve cumhuriyet zamanındaki sokaklara benzediğini söyleyebilirim. Aynı izdüşümünde yer alıyorlar." 


AA


Geri Dön