07 / 05 / 2024

İzmir Ticaret Odası hizmet binası yıkım ihalesi 25 Mayıs'ta!

İzmir Ticaret Odası hizmet binası yıkım ihalesi 25 Mayıs'ta!

İzmir Ticaret Odası(İTO) yeni hizmet binası için kolları sıvadı. İTO yönetimini uzun süre meşgul eden yeni hizmet binası tartışmalarının ardından bina için somut adımlar atılmaya başlandı.



 İzmir Ticaret Odası(İTO)  yeni hizmet binası için kolları sıvadı. İTO yönetimini uzun süre meşgul eden yeni hizmet binası tartışmalarının ardından bina için somut adımlar atılmaya başlandı.


Mülkiyeti İTO’ya ait,  Alsancak 1. Kordon üzerinde yer alan, İTO İş Merkezi’nin bulunduğu yerin yıkımı için ihale tarihini açıkladı. Yeni binanın yapımı için yapılacak ihalelerden sonra yıkım işlemi başlayacak.  


İhaleyi duyuran İTO yönetiminin mevcut binayı ise ne yapacağı merak konusu.  


İHALE 4 KALEMDE GERÇEKLEŞECEK

Oda, yeni hizmet binasının yapım ihalesini, Mevcut Binaların Yıkım İhalesi, İKSA İhalesi, Yeni Hizmet Binası İnşaat İhalesi , Yapı Denetim ihalesi olmak üzere  4 kalemde gerçekleştiriyor. Her birinin ayrı ayrı sunulacağı ihaleler için, katılımcılar 25 Mayıs 2015 Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar İTO Şehircilik, Planlama ve İnşaat Müdürlüğü’ne teslim edebilecek.



YENİ BİNA NEREDE OLACAK

Mülk sahipliğini İTO’nun yaptığı 1. Kordon üzerinde yer alan 1198 ada 9 parselde bulunan, İTO İş Merkezi ve eski Özgün Dershane’nin bulunduğu yerde yeni hizmet binasını yapacak. Yapılacak yeni hizmet binası, bodrum kat dahil 16 bin metrekare olacak. Binanın İzmir’in mimari yapısına uygun olması için özen gösteriliyor.


MEVCUT BİNA OTEL Mİ OLACAK?

İTO’nun, 1987 yılında taşındıkları mevcut binayı nasıl değerlendirecekleri merak konusu. İTO bünyesinde yeni hizmet binasının yeri konusunda uzun süreli tartışmalar yaşanırken, mevcut binanın ne olacağı konusu gündeme gelmişti. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, konunun gündeme geldiği dönemlerde, 1. Kordon üzerinde oteller bölgesinde yer alan mevcut binanın da otel olabileceği fikrini ortaya atmıştı. İTO, yeni hizmet binasına geçtikten sonra mevcut binanın yeniden dizayn edilerek otel olarak hizmet vermesi bekleniyor.


Ege'de Son Söz


Geri Dön