28 / 12 / 2024

İzmir Ticaret OSB 2 parsel dışında tam doluluğa ulaştı!

İzmir Ticaret OSB 2 parsel dışında tam doluluğa ulaştı!

Yoğun yatırımcı ilgisi nedeniyle 2 parsel dışında tam doluluğa ulaşan İzmir Ticaret OSB, 2006 yılı sonuna kadar 4 bin kişiden oluşan istihdamını 15 bin kişiye çıkarmayı hedefliyor. Bölgede inşaat faaliyeti yürüten 151 firma var




Yaklaşık 10 yıl önce 3 fabrika ile üretime başlayan  İzmir  Ticaret Organize Sanayi Bölgesi’nde (İTOB) halen 107 firma faaliyet gösteriyor. Bölgede, 2016 yılı sonunda tüm fabrikaların faaliyete geçmesiyle 15 bin kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor. İTOB Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, halen 151 fabrika da inşaat çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Kalanlara da süre verdik. İnşaata istekli olmayan 44 arsayı geri aldık ve bunları yeni üyelere tahsis ettik. 2016 sonunda tüm OSB faaliyette olacak” dedi. 


İTOB’u 2002’de kurduklarını hatırlatan Demirtaş, “Devletten para talep dahi etmeden, tamamen özel sektör eliyle 2 bin 500 dönümlük bu OSB’yi kurduk. OSB’mizi kurarken, bir karış tarım toprağını tahrip etmedik. İkincisi, KOBİ ölçeğinde üretim yapan firmalara bin metrekareden başlayan parseller sunarak kendi modelimizi yarattık. Altyapımız tamam, kendi doğalgaz çevrim santralimiz var. En ileri teknoloji arıtma tesisine sahibiz. Sosyal tesislerimizin ve camimizin temelini attık. 327 parselimizin tamamı dolu. İadeden dönen 1-2 parsel dışında boş yerimiz yok. 2016 yıl sonuna kadar 4 bin olan istihdamımızı 15 bin kişiye çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu. 


Dünyadaki gelişmiş ülkelerin bilginin temel olduğu, katma değeri yüksek, ileri teknoloji ürünlere yöneldiğini kaydeden Demirtaş, “Ülkemiz ihracata dayalı büyüme modelini başarı ile uyguladı ama orta gelirli ülke statüsünden çıkıp zengin ülke olmamızın zamanı da geldi. Bu nedenle mutlaka bilgiye ve teknolojiye dayalı büyüme modeline geçmeliyiz. Bu modele giden yol da bilgi, bilim, Ar- Ge, eğitim ve üretimden geçiyor. Biz odamız, üniversitemiz ve OSB’mizle elimizden geldiğince buna katkı koymaya çalışıyoruz. Bu yolda ilk olarak 2001’de İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni kurduk. Bakanlığımızın açıkladığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde üniversitemiz 28’inciliğe yükseldi. Ege Bölgesi’nden bu listeye giren tek vakıf üniversiteyiz. TÜ- SİAD Girişimcilik Bayrağı, Balçova kampüsümüzde dalgalanıyor. Şimdi Güzelbahçe’deki kampüsümüze başlıyoruz. 2. Bilimparkımızı da orada yapacağız” açıklamasını yaptı.


İzmir Bilimpark’ın inşaatına başladık 


İzmir’de uzun süre sadece bir teknopark olduğunu vurgulayan Demirtaş, “Oysa çağ, teknoloji çağı. Bu yüzden İzmir Ticaret Odası, İzmir Ekonomi Üniversitesi İTOB OSB, İzmir Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birlikleri öncülüğünde resmen 30 Ocak 2013 tarihinde İzmir Bilimpark’ı kurduk, inşaata başladık. Çelik konstrüksiyondan inşa ettiğimiz İdare Binası ve Kuluçka Merkezi Binası’nın ismini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın anısına Işık Binası olarak koyacağız. Yer tahsisleri başladı. Şu an yüzde 80 doluluktayız. Ancak yüzde 100 doluluk ile hizmete gireceğini sanıyorum” şeklinde konuştu. Diğer binaları da şimdiden projelendirmeye başladıklarını belirten Demirtaş, “2. etap, Bilimpark’ın üretim bölümü inşaatı olacak. Eşzamanlı olarak laboratuar inşaatına başlayacağız. Üretim binalarımızın ismi de bereketin simgesi olan “Nar” olacak. Üretilen bilgiyi ve ürünü ortaya çıkartacak “üretim” yerini de tahsis edeceğiz. Bu özellikte OSB İzmir’de yok. Zaten İzmir’de bulunan 13 OSB’nin hiçbirinde de teknopark yok. Bir ilki gerçekleştiriyoruz” dedi.



Dünya


Geri Dön