28 / 04 / 2024

İzmir Tramvay Hattı'nın inşaatı başladı!

İzmir Tramvay Hattı'nın inşaatı başladı!

İzmir’in en büyük sorunlarının başında gelen toplu ulaşıma çözüm olacak ve trafiği rahatlatacak olan Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nı da kapsayan 13 kilometrelik hattın inşaatı başladı...




İzmir’in en büyük sorunlarının başında gelen toplu ulaşıma çözüm olacak ve trafiği rahatlatacak olan Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda çift yönlü yapılacak tramvay hattının inşaatı başladı.


Fahrettin Altay Meydanı’ndaki pazaryeri yanından başlayacak  tramvay hattı, vergi dairesinin bulunduğu Şehit Binbaşı Ali Resmi Tufan Caddesi’ni takip ederek sahile çıkacak. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nın konutların bulunduğu taraftan ve yola hiçbir müdahale olmadan ilerleyecek hat, 3 gidiş ve 3 geliş çalışan karayolu trafiğinin yanında ilerleyecek. Göztepe yaya üst geçidinin altından geçecek hat, sahil boyunca devam ederek Konak’ta  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’nin ve Konak Pier’in önündeki yaya köprüsünün altından geçecek. 


Gazi Bulvarı’na kadar yolun kenarından ilerleyecek tramvay hattı, Şehit Fethi Bey Caddesi’ne girecek, buradan itibaren güzergahı karayolu trafiğiyle ortak kullanacak. Cumhuriyet Meydanı’nı takip eden hat, Şehit Nevres Bulvarı ve oradan Şair Eşref Bulvarı’na ilerleyecek. Şair Eşref Bulvarı orta refüjdeki dut ağaçlarının korunması amacıyla proje değiştirildi. Tramvay hattı burada gidiş ve geliş olmak üzere ikiye ayrılacak. Vahap Özaltay Meydanı’na kadar bu şekilde devam edecek olan hat, Alsancak Garı yakınında tekrar birleşecek. Gar’ı takiben Şehitler Caddesi’ne ilerleyen tramvay hattı, İzmir Metrosu’nun Halkapınar Depo Alanı’nda son bulacak. İnşaat çalışmalarının başladığı İzmir Tramvay hattının 2017 yılı içerisinde hizmete açılması planlanıyor.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com






Geri Dön