03 / 05 / 2024

İzmir Üçkuyular Pazaryeri alanına AVM yapılacak!

İzmir Üçkuyular Pazaryeri alanına AVM yapılacak!

Bakan Yıldırım, Üçkuyular'da yeni pazaryerinin Balçova Viyadükleri'nin altında kurulmasını talep edep pazarcıların isteğine olumlu cevap verdi. Mevcut pazaryerinin bulunduğu alan AVM olacak.



İzmir'de yaklaşık 30 bin kişiye hizmet veren Üçkuyular Pazaryeri'nin alışveriş merkezi ve otel inşaatı nedeniyle taşınması gündeme gelince sıkıntıya düşen bine yakın pazarcı esnafına Bakan Yıldırım'dan müjde geldi. Pazarcıların talep ettiği Balçova Viyadükleri'nin altındaki Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait yaklaşık 8 bin metrekare genişliğindeki alanı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, pazarcılara verdi.  İzmir  Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdi Erişen, önceki gün İzmir'e gelen Bakan Yıldırım'a yeri gezdirdi. 


BAŞKANLIK BENİMSENİYOR 

Yıldırım da partisinin İl Danışma Meclisi toplantısında, "Üçkuyular Pazaryeri'ni müteahhide vermişler. Pazarcılar ortada kaldı. Gelirken yolumu çevirdiler, 'aman bakanım bize destek olun'. Bizde mazeret üretmek yok, çözüm üretmek var. Böyle düşünmesek 50 yılık işi 10 yıla nasıl sığdıracaktık. Orada arkadaşlarla değerlendirmeyi yaptık. Balçova Viyadüğü'nün altını yeni semt pazarı olarak kararlaştırdık, hayırlı uğurlu olsun" dedi. Mutlu ve Erişen, İzmirli sivil toplum kuruluşlarıyla kurduğu 'gönül sofrası'nda akşam yemeği yiyen Yıldırım'ı bir buket çiçekle ziyaret etti ve teşekkür etti. İzmir'de sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelen Bakan Binali Yıldırım, vatandaşların başkanlık sistemi ile bir sorunu olmadığını ve günden güne başkanlığa ilginin arttığını belirterek,"Sorun siyasette. Maalesef siyaset Türkiye'de istenen olgunluğa gelmedi. Ben de bir siyasetçiyim. Biz siyasette birinci kademedeyiz henüz. Birinci kademe, sorunların tanımında anlaşamamaktır. Şu anda Türk siyasetinde sorunların tanımında anlaşamama var" diye konuştu. Yıldırım, başkanlık sisteminin belediye başkanlığı seçimine benzediğine dikkat çekerek, "İki tercihimiz var. Biri, tekrar güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçeceğiz ya da üniter başkanlık sistemine geçeceğiz. Bazıları 'Türkiye bölünecek, eyaletlere ayrılacak' diyor. Bunlar külliyen yalandır, yanlıştır, kasıtlıdır. Başkanlık sistemi ile belediye başkanı seçimi arasında tek fark var. Belediye başkanı 10 dönem seçilebilir iyi çalışırsa. Başkanlıkta artık diktatörlüğe dönüşmesin diye iki dönem şartı getirilmiş iyi çalışsa bile. Niye başkanlık sisteminde ısrar ediyoruz? 7 Haziran'da Türkiye'nin yaşadıklarını gördünüz" dedi. Yıldırım , İzmir'in işleri ve hizmet söz konusu olduğunda her zaman "siyaset teferruattır" dediğini hatırlatarak, "Hemşehrimin sorunu çözülsün de, puanı kime yazacağına hemşehrilerimiz karar verir" diye konuştu. 


Sabah Egeli


Geri Dön