29 / 04 / 2024

İzmir Yeni Fuar Alanı inşaatı kafa karıştırdı!

İzmir Yeni Fuar Alanı inşaatı kafa karıştırdı!

Çalışma Bakanlığı müfettişlerinin, yaptıkları incelemede Gaziemir'deki Yeni Fuar Alanı inşaatında işçi güvenliğine ilişkin 8 eksik belirleyince inşaatı durdurma kararı aldırdığı iddia edilirken, Büyükşehir'den aksi yönde açıklama geldi.




Çalışma Bakanlığı müfettişlerinin, işçi güvenliği eksikliği nedeniyle inşaatı durdurduğu belirtilirken belediye yetkilileri, "Bize böyle bir karar ulaşmadı" dedi


Çalışma Bakanlığı müfettişlerinin, yaptıkları incelemede Gaziemir'deki Yeni Fuar Alanı inşaatında işçi güvenliğine ilişkin 8 eksik belirleyince inşaatı durdurma kararı aldırdığı iddia edilirken, Büyükşehir'den aksi yönde açıklama geldi.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kendilerine bu yönde henüz ulaşmış bir durdurma kararı olmadığını, inşaat çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Kararın inşaatın ortasından geçen yüksek gerilim hattının, iş güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle alındığı belirtildi. 

Yeni Fuar Alanı'nın tam ortasından geçen yüksek gerilim hattı, bürokratik işlemlerin uzaması nedeniyle bugüne kadar bir türlü inşaat alanı dışına taşınamadı. Yüklenici firma, bu hattın çalışmalarını engellediğini belirterek, tespit için İzmir 4. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuruda bulundu. Mahkemenin belirlediği bilirkişiler mahkemeye sundukları raporda enerji nakil hattının, inşaat faaliyetlerini engellediğini dile getirdi. Bilirkişilerin hazırladığı rapor ve Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Kadri Kabak'ın talimatı üzerine İzmir İş Teftiş Kurulu Başkanlığı'na bağlı müfettişler çarşamba günü yeni fuar alanı şantiyesine baskın düzenledi. 


Ceza verilebilir

2 gün süren denetimler sonucu TEİAŞ'ın, can ve mal güvenliği açısından, sondaj makineleri, kaldırma vinçleri ve diğer çalışma makinelerinin enerji nakil hattına 30 metreden fazla yaklaşmaması uyarısının Büyükşehir Belediyesi ve yüklenici firma tarafından dikkate alınmadığının tespit edildiği bildirildi. Bu çerçevede eksikler tamamlanıp iş güvenliği ve işçi sağlığı açısından gerekli tedbirler alınana kadar inşaatla ilgili durdurma kararı aldığı iddia edildi. 

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ellerine henüz bir inşaatı durdurma tebligatının ulaşmadığını söyledi. Yetkililer, yüksek gerilim hattının deplase işleminin ve inşaatın planlanan işlerininin devam ettiği dile getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da durum tespiti için Yeni Fuar Alanı şantiyesine gittiği öğrenildi.



Yeni Asır


Geri Dön