30 / 04 / 2024

İzmir'de 9 ilçeye daha arıtma tesisi geliyor!

İzmir'de 9 ilçeye daha arıtma tesisi geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Kiraz'daki arıtma tesisinin verimli çalışmadığını belirterek, "10 ilçede nasıl arıtma yaptıysak yeni bağlanan 9 ilçede de öyle yapacağız. Bunun için her türlü olanağımızı kullanacağız" dedi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yönetiminde gerçekleşti. Toplantının açılışında Ankara'da yaşanan ve 97 kişinin hayatını kaybettiği terör olayı için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 


Toplantıda, AK Partili meclis üyeleri, Kiraz'ın Şemsiler mahallesinde bulunan arıtma tesisinin çalışmadığını belirtti. Bunun üzerine Kocaoğlu, "Şu anda Kiraz'daki arıtma tesisi verimli değil. Onun yanında arazi kamulaştırması başladı, bir taraftan da proje için çalışılıyor. Beydağ, Ödemiş, Karaburun, Mordoğan, Kınık, Dikili; nerede lazımsa yapacağız. Daha önce bize bağlanan 10 ilçede nasıl arıtma yaptıysak, 2014 sonrasında bize bağlanan 9 ilçede de yapacağız. Tabi ki zaman alacak, bu bir realite. Arıtma yapılması konusunda  İzmir  Büyükşehir Belediyesi her türlü olanaklarını kullanacak" şeklinde konuştu. 


Habertürk Egeli


Geri Dön