03 / 05 / 2024

İzmir'de A plus karma projelerin sayısı hızla artıyor!

İzmir'de A plus karma projelerin sayısı hızla artıyor!

İzmir'in kurulduğu yer olan Bayraklı'daki "Yeni Kent Merkezi" projesi önümüzdeki dönemde kente yeni ufuklar açacak. Bölgenin gayrimenkul fiyatlarını değerlendiren Mustafa Oğur, "Yeni Kent Merkezi her geçen gün popüler olacak" dedi.



2001 yılında düzenlenen "Kentsel tasarım uluslararası fikir proje yarışması" sonucunda ortaya çıkaıı fikirlerden yararlanarak, Alsancak Limanımın arka bölgesi ile Turan Mahallesi arasındaki 471 hektarlık alan 2003 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir'in "Yeni Kent Merkezi" olarak ilan edildi. Bu şekilde başlayan ve bir anlamda İzmir'in özüne, kurulduğu yer olan Bayraklı'ya (Smyma) dönüşünün vesilesi olacak "Yeni Kent Merkezi" projesi önümüzdeki dönemde kente yeni ufuklar açacak. Şehirde dikkatleri üzerine çeken bölgede bürüt 20 milyon metrekare inşaat kapasitesi mevcut. Bölge, Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen gayrimenkul firmaları tarafından toplam değeri 18 milyar doların üzerinde olan onlarca proje ile yeni baştan kuruluyor. Forent Gayrimenkul Danışmanlığı firmasının müdürü Mustafa Oğur, bölgeyi ve gayrimenkul satış ve kiralama fiyatlarını değerlendirdi. Mustafa Oğur, "İzmir'in yanı sıra İstanbul,  Ankara  ve yurt dışından yatırımları çekmekte olan İzmir'de A plus karma projelerin sayısı hızla artıyor. Yüksek yapılaşmaya uygun olan ve nitelikli konut ve ofis projelerine gün geçtikçe yenilerini ekleyen Yeni Kent Merkezi dikkatleri üzerine çekiyor. Alsancak gibi ofis ve konutların iç içe olduğu yoğun trafikli sıkışık yerlere alternatif arayanlar için bölge çok revaçta. Birçok kurumsal şirket ofislerini, genel merkezlerini buradaki projelere taşıyor. Hem prestij şehrin ortasında her yere yakın. Konutların tercih edilmesinle de de aynı faktörler söz konusu. Son 4 yılda buralardaki fiyatlar yüzde 45-50 oranında artış gösterdi. Bugün 2 bin 500 dolar; 3 bin 500 dolar metrekare arasında değişen fiyatlarla bu projelerde mülk sahibi olmak mümkün. Bölgedeki arsaların metrekare birim fiyatları ise bölge içerisindeki konumu, imar uygulaması görüp görmediği ve büyüklüğü gibi faktörlere bağlı olarak 3 bin 500 ila 9 bin TL arasında değişiyor. Mustafa Oğur, "Önümüzdeki yıllarda bölgenin gelişmesine paralel olarak fiyatlarında artmasını bekliyoruz" diyerek sözlerini bitirdi. 



Tamamlanmış projeler:


Folkart Towers Bölgenin ilk karma projesi Folkart Towers, 27.000 m2; arsa içinde 200 metre yüksekliği ile Avrupa'nın En Yüksek ikiz kulelerinden. 450 milyon TL yatırım bedeli olan kuleler 2014 yılında tamamlandı. 


Bayraklı Tovver Kavuklar tarafından hayata geçirilen 23 katlı ofis projesinin yatırım bedeli 50 milyon TL. İnşaat alanı 45.000 m2. 


Megapol Tower 4.320m2; metrekare alan üzerinde inşa edilen 26 katlı Megapol Tower, toplam 31.250m2; inşaat alanına sahip. 


My Plaza Bayraklı'da ofis ve dükkanlardan oluşan 50 milyon TL yatırım bedeli olan plazada 55 m2; den 220 m2; ye kadar ofisler mevcut. 


Sunucu Plaza Adliye bölgesinde 85 milyon TL yatırımla tamamlandı. 


Tepekule İş Merkezi Salhane de 85 milyon TL yatırımla tamamlandı. 


Hilton Garden Inn Otel Salhane'de 85 milyon TL yatırımla tamamlandı. 


Salhane İş Merkezi Salhane de 55 milyon TL yatırımla tamamlandı. 



Sabah Egeli


Geri Dön