28 / 04 / 2024

İzmir Atilla mahallesi çevre düzenlemesi yarım kaldı!

İzmir Atilla mahallesi çevre düzenlemesi yarım kaldı!

Konak Belediyesi, 7 Haziran öncesi Atilla Mahallesi'nde çevre düzenlemesi için başlattığı çalışmayı yarım bıraktı. Kaldırımlar sökük, kanalazisyon kapakları açık sokaklarda 4 aydır fareler cirit atıyor



Konak Belediyesi, 7 Haziran Genel Seçimleri öncesi Eşrefpaşa Atilla Mahallesi'nde başladığı sokak düzenlemesi çalışmalarının devamını getirmeyince, mahalle sakinlerinin yaşamı kabusa döndü. İnşaat sahasını andıran sokaklarda sökülmüş kaldırımlar, kapakları açık bırakıldığı için derme çatma malzemelerle üzeri örtülmeye çalışılmış kanalizasyon delikleri dikkati çekiyor. Mahalleliler, açık bırakılan kanalizasyon kapaklarından akşam saatlerinde fare ve hamam böceklerinin çıktığını, geceleri haşerelerle mücadele ettiklerini belirtti. "Konak Belediyesi Sokak Düzenleme Çalışması" yazılı pankartın da aradan geçen 4 ayda renginin solduğu görülürken, çalışmaların yarıda bırakılmasına mahalle sakinleri tepki gösterdi. Çalışmalar nedeniyle evlerinin garajından otomobillerini 4 aydır çıkaramadığını anlatan Ali Öksen, "Acil durum olsa, hastaneye gitmek istesek, aracımızı garajdan çıkartamayacağız. Böyle iş olmaz. 4 ay oldu bu çalışmalar başlayalı. Her yer kazıldı, kablolar döşenecek, yerin altına alınacak dendi. Ama bu kadar sürede hiçbir adım atılmadı. Yapmayacaklarsa eski haline geri döndürsünler o da bize yeter" dedi. 


EVLER RUTUBET OLDU 

Sokak düzenlemesi nedeniyle kaldırımların sökülmesinin ardından batar katta yaşayan vatandaşların evleri yağan yağmur ve akan sulardan dolayı, toprak kaldırımlar suyu çekince evlerin duvarlarını rutubet kapladı. Mahalle sakinlerinden Ayşe Fatma Atsar, "Gelip evlerimizi bir görsünler, böyle şey olmaz. Duvarlar rutubetten dökülmeye başladı. Bu ne kadar böyle sürecek kimsenin fikri yok. Şimdi yaz aylarından olmamıza rağmen duvarlar böyle. Önümüz kış o zaman ne olacak" diye konuştu. Evinin duvarlarını rutubetten korumaya çalışan Bülent Ergenekon, "Branda yaptım, yağmur yağınca toprak suyu emip duvarlara vermesin diye onu açıyorum" dedi. 


ŞEVVAL SAM'DAN BİZE NE! 

Kanalizasyon kapakları açık bırakıldığından akşam saatlerinde farelerin mahallede cirit attığını anlatan İlknur Şenol, "Her yere kapan kurduk. Koca koca fareler geziyor. Eğer bize inanmıyorlarsa gelsinler yetkilileri misafir edelim kendi gözleri ile görsünler" diye isyan etti. Konak Belediyesi'ne tepki gösteren Ahmet Şenol, "Seçimde gelip oy istemeye benzemiyor. Başkan buraya bir gelsin, gezsin, bir baksın misafirimiz olsun. Sanatçılar getirip konser verdirmekle belediyecilik olmaz. Şevval Sam bizi ilgilendirmiyor" dedi. Ali Yanış ise, "Güzelyalı, Hatay, Alsancak Konak da Eşrefpaşa değil mi? Burada bir CHP'li meclis üyesi oturuyor olsaydı bu yollar hemen yapılırdı. Bütün kaldırımlar toprak oldu. Her yere kedi köpek pisliyor. Bize bunları yaşattığı için Allah belediyemizden razı olsun" diye sitemde bulundu. Tüm mahalleyi kaplayan toz toprağın yüzünden koah hastası eşinin durumunun ağırlaştığını belirten Birgün Gündoğan ise, "Amacımız, gerçekten işlerin düzgünce yapılması. Biz buraların yapılması için ne yapabiliriz bilemiyoruz. Ama başkan bunu bir an önce çözmeli" diye konuştu. 


Sabah Egeli


Geri Dön