05 / 05 / 2024

İzmir'de birçok riskli konutun tespit raporları mevcut değil!

İzmir'de birçok riskli konutun tespit raporları mevcut değil!

Kentsel Dönüşüm İzmir İl Müdür Vekili Erkan Yaşacan, "Kentteki bin 400 konut risk altında, fakat bir tek riskli yapı tespit raporu mevcut değil." diye konuştu..



İZMİR'DE 313 bin riskli konut kaderine terk edildi. Kentsel Dönüşüm  İzmir  İl Müdür Vekili Erkan Yaşacan, "Kentteki bin 400 konut risk altında, fakat bir tek riskli yapı tespit raporu mevcut değil. 'Laboratuarımız yok' diyen belediyeler, bakanlıktan destek alabilir. 

Laboratuarı olan ise farklı bahaneler üretiyor. Kimse bana İzmir güzel demesin. Bu haliyle İzmir büyük bir felaketin eşiğinde" şeklinde konuştu. 


6306 sayılı 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun'un yürürlüğe girmesinin ardından vatandaşın evlerinin ellerinden alınacağı endişesine kapıldığım hatırlatan Yaşacan şunları söyledi: "İzmir'de yaklaşık bin 400 konut ev ya da işyeri risk kapsamında. Tespit için halk kendisi başvuruyor. Bu, bin 400 bina yıkılacak ve yerine 3 bin civarında yeni konut inşa edilecek. Bu rakamın yıl sonuna kadar 2 binleri bulacağını tahmin ediyorum. İzmir yıkım karan alman bina sayısı halamından İstanbul'un ardından ikinci sırada. 

Kentte 500 bine varan kaçak ve riskli yapı mevcut. İzmir'de her 100 yılda bir büyük deprem gerçekleşiyor, bu 100 yıllık periyodu geçeli 7-8 sene oldu. Bugün İzmir için oluşturulan senaryoda 6.5 şiddetinde deprem öngörülüyor. Bu depremle on binlerce insamn evsiz kalacağı öngörülüyor." 


Riskli kentsel dönüşüm alanları: 


>> Karsıyaka-Cumhuriyet Mahallesi


>> Karabağlar'da Cennetcesme ve Limontepe bölgesi (540 hektar) 


>> Buca'da Mobilyacılar Sitesi'nin olduğu bölge (191 hektar) 


>> Narlıdere (42 hektar) >> Menemen (62 hektar) 



Star Ege



Geri Dön