26 / 11 / 2024

riskli konut tespit raporu izmir

riskli konut tespit raporu izmir

Kentsel Dönüşüm İzmir İl Müdür Vekili Erkan Yaşacan, "Kentteki bin 400 konut risk altında, fakat bir tek riskli yapı tespit raporu mevcut değil." diye konuştu..

İstanbul'da 1,5 milyon riskli konut depreme dayanıklı hale gelecek! 

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu, kentsel dönüşüm ve konut sektörü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklama...

İzmir’de yapı stokunun durumu alarm veriyor! Her 10 yapıdan 4 tanesi riskli!

Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir'deki riskli konut sayısını açıkladı. Peki İzmir'de kaç bin konut riskli? 

Ülke genelindeki 5 milyon riskli konut güçlendirmeyle kurtulabilir!

Uzmanlar, Türkiye genelinde sayıları 6-7 milyona ulaşan riskli konutların çok büyük kısmının düşük maliyetlerle güçlendirilerek kurtarılabileceğine, vatandaşların bu konuda bir an önce harekete geçmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Murat Kurum'dan deprem uyarısı: İstanbul'da 1,5 milyon riskli konut var!

İstanbul'daki deprem riski ile ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'da 5,9 milyon konut olduğunu ve bu konutların 1,5 milyonunun riskli olduğunu söyledi.

Türkiye'deki 5 milyon konut için güçlendirme çağrısı! Riskli binaların 600 bini İstanbul'da!

DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, ülke genelindeki riskli konut stoğuna değinerek açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

O şehirde yaşayanlara çok önemli uyarı! Binaların yarısından fazlası riskli!

Türkiye’nin İstanbul’dan sonra en büyük sanayi kenti olan ve nüfus açısından da önemli bir yer teşkil eden Kocaeli’de ‘riskli konut’ uyarısı yapıldı!

Kentsel dönüşüm kira yardımı için gerekli evraklar 2022 nelerdir?

6306 sayılı kanun kapsamında, riskli olarak tespit edilen bir konut veya iş yeri için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kentsel dönüşüm kira yardımı veriliyor. Peki, kira yardımı alabilmek için gereken evraklar nelerdir?

Riskli yapı tespit başvuru dilekçesi örneği 2022!

Son birkaç yıl içerisinde yaşadığımız yıkıcı depremler kentsel dönüşümün önemini bir kez daha bizlere hatırlattı. Vatandaşlar kendi oturdukları binalar için riskli yapı tespiti yaptırabiliyorlar. Riskli yapı tespit başvurusu için öncelikli olarak bir dilekçe hazırlamanız gerekiyor. İşte tüm detaylar

Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler neler?

6306 numaralı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 3. maddesine göre riskli yapı tespiti için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurumlara başvuru yapılması gerekiyor. Peki, Riskli yapı tespit başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Riskli yapı tespit ücreti bu yıl ne kadar oldu?

Evini kentsel dönüşüm kapsamında yenileyip devlet teşviklerinden yararlanmak isteyenlerin riskli yapı tespit belgesi almaları gerekiyor. Peki, Riskli yapı tespit ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte, riskli yapı belgesi 2022 ücreti...

Riskli yapı tespit edilirse ne olur?

Kentsel dönüşüme girmek isteyen bina sakinleri riskli yapı sürecini merak ediyor. Peki, riskli yapı tespit edilirse ne olur? Kentsel dönüşüm süreci nasıl işler?

Trabzon'da 446 riskli yapı tespit edildi!

Karadeniz bölgesinde 1950 riskli yapı tespit edildi. Trabzon'da da 46 riskli yapı olduğu belirlendi. Bölgede riskli binalarda yaşayan 2 bini aşkın ailenin, kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak yeni evlere taşınması planlanıyor. Ancak aileler hala riskli binalarda yaşamaya devam ediyor.

Bursa'da büyük dönüşüm hız kesmiyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 600 bin konutun bulunduğu şehirde riskli 70 bin konut tespit edildiğini, şehrin geleceğini tehlikeye atmadan kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme çevirmeden 6-7 mahallede acil 20 bin konutla ilgili çalışma başlattıklarını söyledi.

riskli konut tespit raporu izmir Haberi

riskli konut tespit raporu izmir

İZMİR'DE 313 bin riskli konut kaderine terk edildi. Kentsel Dönüşüm İzmir İl Müdür Vekili Erkan Yaşacan, "Kentteki bin 400 konut risk altında, fakat bir tek riskli yapı tespit raporu mevcut değil. 'Laboratuarımız yok' diyen belediyeler, bakanlıktan destek alabilir. 

Laboratuarı olan ise farklı bahaneler üretiyor. Kimse bana İzmir güzel demesin. Bu haliyle İzmir büyük bir felaketin eşiğinde" şeklinde konuştu. 


6306 sayılı 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun'un yürürlüğe girmesinin ardından vatandaşın evlerinin ellerinden alınacağı endişesine kapıldığım hatırlatan Yaşacan şunları söyledi: "İzmir'de yaklaşık bin 400 konut ev ya da işyeri risk kapsamında. Tespit için halk kendisi başvuruyor. Bu, bin 400 bina yıkılacak ve yerine 3 bin civarında yeni konut inşa edilecek. Bu rakamın yıl sonuna kadar 2 binleri bulacağını tahmin ediyorum. İzmir...