29 / 04 / 2024

İzmir’de dereler 'yüzer-gezer gemi' ile temizlenecek!

İzmir’de dereler 'yüzer-gezer gemi' ile temizlenecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, dere temizliklerinde kullanılmak üzere karada ve suda hareket edebilen yeni bir araç satın alıyor. Araç özellikle Meles, Arap ve Manda derelerinin körfeze açılan ağızlarında kullanılacak...



İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, dere temizliklerinde kullanılmak üzere karada ve suda hareket edebilen yeni bir araç satın alıyor. Özellikle Meles, Arap ve Manda derelerinin körfeze açılan ağızlarında kullanılacak bu araç sayesinde, dere temizliği çok kısa sürede bitecek ve koku problemi kalmayacak.


11,2 milyon liralık yatırımla 20 iş makinesi ve 20 kamyon alarak şehir merkezi ve çevre ilçelerde dere temizliklerini iki yıldır kendi ekipleriyle yapan İZSU, teknolojik yeniliklerle çalışmalarına hız katıyor. Geçen günlerde sazlık alanlarda kullanılmak üzere makine aparatı alarak hizmet kapasitesini artıran İZSU, yine dere temizliklerinde kullanılmak üzere karada ve suda hareket edebilen, sığ derinliklerde mükemmel temizlik sağlayan bir iş makinesi almak için ihaleye çıktı. İZSU yetkilileri, “yüzer-gezer gemi” tabir edilen amfibik dere temizlik makinesinin, yaklaşık iki ay içinde hizmete gireceğini belirtti. Yetkililer, yaptıkları açıklamada, “Sığ derinliklerde hareket edebilen, güçlü emme ve iletme pompaları, kırma, parçalama, kesme gibi özellikleri olan bu aracın gelmesiyle çalışmalarımız hız kazanacak. Yağışlı mevsimlerde bile dere temizliği yapabilecek hale geleceğiz. Amfibik dere temizlik makinesi, dere tabanlarında ve yanlarında yer alan kargı, ot, çöp ve katı malzemeleri alabilecek, karada ve suda hareket edebilecek. Böylelikle hem zamandan hem de işgücünden tasarruf edeceğiz.” dedi.


Sabah


Geri Dön